VR-games van Ubisoft ondersteunen cross-play

Vrijwel altijd als er een nieuw gameplatform verschijnt, is Ubisoft er bij de launch bij om dit nieuwe platform of console van games te voorzien. Zo ook bij de lancering van de PlayStation VR, waarbij Ubisoft een drietal VR-games klaar heeft staan. Hiervan is Eagle Flight al verschenen, terwijl Werewolves Within en Star Trek: Bridge Crew nog moeten verschijnen.

Bij alle drie deze games speelt de onlinecomponent een belangrijke rol en dat kan door de kleine userbase van de PlayStation VR, HTC Vive en Oculus Rift natuurlijk wat problematisch zijn. Daarom heeft Ubisoft een slimme manier gevonden om dit probleem, al dan niet gedeeltelijk, te omzeilen. Eagle Flight, Werewolves Within en Star Trek: Bridge Crew zullen namelijk ondersteuning bieden voor cross-play, waardoor je als PlayStation VR-bezitter ook met Oculus Rift- en HTC Vive-eigenaren kunt spelen en vice versa.

Deze feature zal direct bij de lancering van de HTC Vive en Oculus Rift verschijnen, terwijl de cross-play-functionaliteit vandaag middels een patch aan Eagle Flight toegevoegd zal worden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren