Gerucht: tweede generatie Pokémon komt over een week naar Pokémon GO

Veel mensen zijn al afgestapt van Pokémon GO, maar wellicht komt de hype komende maand terug: volgens geruchten komt de tweede generatie op 7 december naar de mobiele game. Daarnaast is het vermoeden dat deze release gepaard zal gaan met een sloot aan nieuwe features.

Allereerst de honderd nieuwe Pokémon die de komende update zou toevoegen: in de broncode hebben dataminers de nieuwe wezens al aangetroffen, zij het nog zonder aanvallen. De mogelijke releasedatum is gebaseerd op een gelekte e-mail van Starbucks. Deze koffieketen zou vanaf 7 december namelijk een promotiecampagne willen voeren in samenwerking met ontwikkelaar Niantic: Starbucks-filialen zouden eigen Pokéstops krijgen, waar lures op zouden worden geplaatst. Ook zou Starbucks een speciaal frappucino-recept serveren tijdens de campagne.

Er zitten echter wat haken en ogen aan dit lek: de e-mail spreekt van ‘Pokeman Version 2’, wat natuurlijk niet echt spreekt van betrokkenheid met de franchise. Natuurlijk is ‘versie 2’ ook bepaald niet specifiek. Ook zijn lang niet alle Starbucks-filialen al voorzien van een Pokéstop, dus er zou een fors aantal Pokéstops moeten worden toegevoegd om de campagne mogelijk te maken. Ten slotte bestaat de mogelijkheid dat het plan voor de campagne alsnog in het water valt, want sommige dingen gaan in het bedrijfsleven nu eenmaal niet volgens de planning.

De bron van dit lek zegt echter een groot fan te zijn van Pokémon, dus kon hij dit nieuws niet voor zich houden. Onderzoeksgroep The Silph Road wil nog niks met zekerheid zeggen, maar zegt wel dat het hen niet zou verbazen als Pokémon GO volgende maand een grote update zou krijgen.

Daarnaast zijn er aanwijzingen gevonden voor een heleboel nieuwe functies. Zo zijn er aanwijzingen dat gevechten tussen spelers mogelijk moeten worden. Een andere interessante functie is het opvoeden van Pokémon die je uit eieren krijgt. Het lijkt hierbij te gaan om een soort Tamagotchi-systeem. Ten slotte zijn er verwijzingen aangetroffen naar het langverwachte ruilen van Pokémon.

Dat deze functies genoemd worden in de broncode, wil natuurlijk niet zeggen dat ze ook allemaal tegelijk uit zullen komen. Sterker nog: dit lijkt onwaarschijnlijk, aangezien Niantic heeft aangegeven dat nieuwe features slechts langzaam worden geïmplementeerd om te voorkomen dat nieuwe spelers overweldigd raken.

Dat Pokémon GO voor de feestdagen een grote update krijgt, lijkt echter (bijna) vast te staan. Houd GamersNET dus in de gaten!

  1.   
    Throbert's avatar

    nieuwe spelers? wie zou in godsnaam dit nog niet gespeeld hebben xD

  2.   
    PaNNa's avatar

    Ik! Ben het ook niet van plan..

  3.   
    MikeGevers's avatar

    Throbert schreef, "nieuwe spelers? wie zou in godsnaam dit nog niet gespeeld hebben xD"

    In India is Pokémon GO nog altijd niet verschenen, vermoedelijk omdat de Indiase overheid wil voorkomen dat een miljard mensen als idioten achter Pokémon aan rennen. Ook de APK-methode werkt in bepaalde gebieden niet, omdat er sprake is van geo-blokkades. Dus er zijn nog wel degelijk mensen die Pokémon GO niet hebben gespeeld 🙂

    @PaNNa: ik vind het bewonderenswaardig hoeveel reacties je achterlaat op berichten over een game waar je kennelijk geen enkele interesse in hebt.

  4.   
    peterzeilstra's avatar

    Geweldig spel, maar zonder powerbank ben je helaas nergens!