Digital Foundry maakt pc-versie Dishonored 2 met de grond gelijk

Pc-gamers klagen al sinds de release over prestatieproblemen in Dishonored 2 en ontwikkelaar Arkane Studios heeft nog steeds geen patch uitgebracht. De technische analisten van Digital Foundry hebben de pc-versie aan een reeks tests onderworpen en komen met vernietigende conclusies.

Volgens Digital Foundry had de pc-verise van Dishonored 2 “nooit in zijn huidige status verkocht mogen worden”. Men beschrijft de grafische prestaties als “beneden peil” en “opvallend slecht”, en stelt dat Arkane met meer moet komen dan een simpele patch om de huidige problemen op te lossen:

It’s stunning to think that this title actually shares technological underpinnings with Doom 2016 – a title that runs maxed-out at over 100fps at 4K on the same hardware. […] 20fps gameplay isn’t really acceptable under any circumstance.
Op de consoles presteert Dishonored 2 aanzienlijk beter. De PlayStation 4 Pro-versie is het sterkst van alle platforms, maar heeft wel last van een inkakkende framerate zodra er meerdere vijanden op het scherm verschijnen. Een complete analyse van alle versies vind je op Eurogamer en in onderstaande video.

 1.   
  WoKingNL's avatar

  Jammer dit, vaak gaat het goed dit jaar maar dit is niet een van de goede ports 🙄

 2.   
  Tom's avatar

  Mooiste blijft toch dat Bethesda pc-gamers met zieke set-ups dan ook officieel aanraadt de game op low te draaien, want dan trek je wél 60 fps. O ja, natuurlijk; want ze hebben een GTX 1080 gekocht met een rib uit hun lijf om tegen wazige textures en lage polygonen aan te kunnen kijken.

 3.   
  Bosnegert's avatar

  kuch…kuchpcmasterracekuch…kuch…

 4.   
  PS4owner's avatar

  lang leven de gelijke platformen met overal x86 en overal brakke ports. jammer jammer jammer

 5.   
  Nuffsaid's avatar

  Dishonered 2 draait bij mij geweldig. Snap het hele gezeur niet.

 6.   
  Downzilla's avatar

  Dishonored 2 much 2 handle

 7.   
  tranceguy's avatar

  Wat een bullshit, zoveel problemen kent de game gewoon niet…

 8.   
  MaTriXX's avatar

  De game draait bij mij ook geweldig zonder problemen, maar goed ik speel hem dan ook op de Xbox One :).

 9.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Tja als je er zo’n puinhoop van maakt snap ik dat je geen review copies meer wil weggeven

 10.   
  Amaraldane's avatar

  Digital Foundry heeft helemaal gelijk. Ik zit nog steeds in het begin van het spel door al die prestatieproblemen. Irritante lags en constante crashes. Ik hoop dat het snel verholpen zal worden. Anders zal het een jaar duren voordat ik Dishonored 2 uitspeel. Wel jammer, want afgezien van dat is het een kei leuk spel.