Dataminers: Ditto zou vanaf nu vindbaar moeten zijn in Pokémon GO

Waar veel gamers over de hype van Pokémon GO heen zijn, is het spel voor velen nog altijd een droom die uitkomt: Pokémon vangen in de echte wereld. Echter, buiten de legendarische Pokémon Articuno, Zapdos en Moltres ontbreekt er nog één Pokémon uit de eerste generatie: Ditto. Al sinds Pokémon GO uit is, wordt er gespeculeerd over de transformerende Pokémon. Wordt die geboren uit Pokémon met soortgelijk gewicht en lengte, of kunnen we Ditto daadwerkelijk tegenkomen in het wild?

Het onderzoeksteam van The Silph Road lijkt nu dichter bij een antwoord te zijn. De dataminers van dit team stuitten eerder al op de aanval Transform, die kenmerkend is voor Ditto en Mew. Helaas ontbraken de animaties voor deze aanval, en bovendien was Transform überhaupt nog niet toegekend aan Ditto. Daarom bleef het tot nu toe gissen naar Ditto. Sinds de laatste update lijkt daar echter verandering in te zijn gekomen.

In de bronbestanden zijn nu namelijk aanwijzingen aangetroffen dat Ditto de aanval Transform kan leren. De conclusie werd dus al snel getrokken dat Ditto inderdaad vindbaar zou moeten zijn in Pokémon GO. En als we Reddit mogen geloven, is dat inderdaad het geval: drie uur geleden verscheen daar het eerste bericht dat een speler Ditto daadwerkelijk gevangen had.

Het zou kunnen dat ontwikkelaar Niantic Ditto zonder poespas heeft geïntroduceerd: eerder paste het bedrijf het vechtsysteem al stilletjes aan, en gisteren werd bekend dat de meta-game van Pokémon GO was veranderd na wijzigingen in de CP-punten van bepaalde Pokémon.

Met betrekking tot Ditto blijft het vooralsnog echter gissen: is het verslag op Reddit betrouwbaar of gaat het om de zoveelste hoax? De game-bestanden wijzen uit dat het mogelijk zou moeten zijn om Ditto te vinden, maar in diezelfde bestanden zijn aanwijzingen gevonden voor het ruilen van Pokémon en PvP-gevechten, die nog steeds ontbreken in Pokémon GO.

Hoe dan ook, de geruchtenmolen omtrent Pokémon GO draait weer overuren. Zal het mysterie rond Ditto ooit worden opgelost?

 1.   
  Downzilla's avatar

  Plottwist alle pokemons tot nu toe zijn ditto’s.

 2.   
  Weeman86's avatar

  Toevallig op vanmorgen op Facebook iemand gezien die claimde hem ook te hebben gevangen. Het zou eerst een Pidgey zijn geweest welke transformeerde in een Ditto.

 3.   
  Downzilla's avatar

  ‘Iemand claimde op facebook’,10/10 betrouwbaarste bron ooit.

 4.   
  Regge's avatar

  Ik zag inderdaad op FB ook een bericht over ditto. Ik ben zel dus even op men longboard gesprongen om pidgeys etc te vangen, en moest toch even pokestop rondje doen voor meer balls. en ja hoor! net voordat ik het opgaf en anar huis ga kwam ik een pidgey 375 CP tegen dat trasformeerde naar een dito nadat ik hem gevangen had!!!!! DITTO COMFIRMED!

 5.   
  Bosnegert's avatar

  ik zag op facebook een bericht dat trump dood is.

 6.   
  Coppersan's avatar

  yess Ditto is te vangen! Vaak een common Pokemon die bij vangst veranderd in een Ditto.

 7.   
  joep klinkenberg's avatar

  ik heb dito net binnen

 8.   
  Rijstekorrel's avatar

  Nog niet tegen gekomen vanochtend, straks na huis poging nummer 2.

  edit:

  Net na huis alles gevangen een stuk of 25 pokemosn, waaronder pidgey,ratata, pidgeot, magneton, magnemine, voltorb, spearow, meoth, maar niet 1 werd ditto.

 9.   
  PaNNa's avatar

  Is deze game nog niet dood?

 10.   
  MikeGevers's avatar

  PaNNa schreef, "Is deze game nog niet dood?"

  Hetzelfde kan gezegd worden van dit soort opmerkingen 🙂

 11.   
 12.   
  Rory's avatar

  xp per pokemon is ook verdubbeld

 13.   
  Regge's avatar

  dubbel XP en Stardust ja ^.^

 14.   
  djonnieboy97's avatar

  heb net eindelijk na 7 weken mijn telefoon terug (want due moest gemaakt worden) en het eerste wat ik deed was pokemon go updaten maar helaas nog geen ditto 🙁

 15.   
  Rijstekorrel's avatar

  (null)