Bepaalde online content voor Red Dead Redemption 2 komt eerst naar PlayStation 4

Het is inmiddels vrij gebruikelijk in de game-industrie dat nieuwe content voor games tijdelijk exclusief is voor een console. Zo kwamen de mappacks van diverse Call of Duty-games eerst tijdelijk exclusief naar de Xbox 360 en tegenwoordig eerst naar de PlayStation 4. Ook Red Dead Redemption 2 blijkt geen uitzondering te zijn op deze praktijken, zo wordt duidelijk op Sony’s PlayStation Blog.

Sony laat hier namelijk weten dat PlayStation 4-spelers als eerste toegang krijgen tot ‘bepaalde online content’. Wat we precies van deze exclusiviteitsdeal mogen verwachten, blijft voorlopig nog onduidelijk. In een later stadium, als Rockstar meer onthuld heeft over het onlinecomponent van Red Dead Redemption 2, krijgen we ongetwijfeld meer te horen:

We are pleased to announce that PS4 players get first access to earn select online content in the vast open world of Red Dead Redemption 2.
Red Dead Redemption 2 moet in het najaar van 2017 verschijnen voor de PlayStation 4 en Xbox One.

 1.   
  mheiden21's avatar

  Een trend die wat mij betreft mag stoppen ongeacht welke game of platform.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Beter alleen wat content wat tijdelijk is dan een een heel spel, zoals Microsoft voorbeeld deed met Tomb raider.

 3.   
  mheiden21's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "Beter alleen wat content wat tijdelijk is dan een een heel spel, zoals Microsoft voorbeeld deed met Tomb raider."

  Idem verhaal, een trend die wat mij betreft mag stoppen in de game industrie.

 4.   
  Weeman86's avatar

  Ik vind dat ook best wel onzin eerlijk gezegd, snap nooit zo goed waarom ze bepaalde klanten dan voortrekken. Maar aan de andere kant ben ik wel blij om nu eens bij de ‘juiste’ groep te horen voor een keertje.

 5.   
  Downzilla's avatar

  @carlos zoals gebeurt met rdr en pc bedoel je? tomb raider kwam alleen niet ps4 en rdr komt alleen niet op pc. En je zegt dag het ‘beter is dan tomb raider’ terwijl het eigenlijk net zo erg is.

 6.   
  Ryan2000's avatar

  Wat is hier dan het voordeel van? Volgensmij wil sony gewoon aan hun spelers laten zien dat ze veel voor hun over hebben.

 7.   
  Thijs.'s avatar

  niks anders als welk bedrijf het meeste geld neer legt. Niet zo leuk voor de consument. Zeker tof voor de producer.

 8.   
  RikZonderC's avatar

  Wel gek dat een bedrijf als Rockstar dit allemaal doet, dat hebben ze toch helemaal niet nodig?

 9.   
  Downzilla's avatar

  @RickZonderC Als ze de hele tijd al gieren met sharl cards gaan ze geen nee zeggen tegen nog meer geld van sony, zegt misschien ook wat over de grootte van het bedrag.

 10.   
  CHILLOZZ's avatar

  Downzilla schreef, "@RickZonderC Als ze de hele tijd al gieren met sharl cards gaan ze geen nee zeggen tegen nog meer geld van sony, zegt misschien ook wat over de grootte van het bedrag."

  dat..
  En verwacht maar dat ze met een bijv. GTA 6 wel weer ff wachten tot de next gen’s weer langzaam aan op komst zijn. Dus dat mensen weer eerst de game voor PS4/ps4PRO kopen en vervolgens paar maandjes/half jaar later de game nog eens kopen voor de next gen [ps5]

  En opzich kun je ze daar geen ongelijk in geven, Kijk eens wat GTA 5 nu al voor hun opgebracht heeft. vrijwel iedereen heeft de game 2x gekocht en vele zelfs 3 x [ook voor pc 😉 ] Denk dan dus PS3 versie. > PS4 versie > PC versie.

  Brengt ze stiekem toch een behoorlijk duit op. En dan nog eens de opbrengsten van de shark cards.

  Als je dat zou zien om hoeveel $$ dat gaat…. Daar kan je dan ook wel een enorm gaaf spel van maken uiteraard.

  Ik zou echter wel liever zien dat ze de games eerder uit brengen. Kijk eens hoeveel jaar er tussen de laatste GTA’s zitten en dus nu ook bij RDR.

  [Om in GTA termen te blijven, IK denk dat ze voor GTA ook nog eens veel beter de game in 2 versies kunnen verkopen. versie 1 Singleplayer/verhaallijn dus. Versie 2 online. Dus online op een volledig apparte disc.
  Wellicht dat dit voor de servers/service een stuk beter ten rechte komen.
  Iedereen heeft wel eens met problemen te kampen bij GTA. Geregeld zelfs. Wellicht toch nog TE groot..??? En die nutteloze plekjes zou ik ook meer eruit laten. OF meer gebruik van maken.
  Kijk hoeveel water er in de GTA map zit. En wat doe je er op…… Juist niets. verloren plaats waar je niets mee doet. Zelfde geld een beetje voor het gedeelte bij mount chilliad. Men komt dr een paar keer om te kijken hoe en wat verderrest zie je daar NOOOOOOIT meer een mens komen. ]

 11.   
  mattioza's avatar

  Dit blijft altijd jammer zo’n dingen (of het nu een deel is of meteen de volledige game). Je bent hiermee de game al kapot aan het maken voor hij gemaakt is.

 12.   
  Thijs.'s avatar

  mattioza schreef, "Dit blijft altijd jammer zo’n dingen (of het nu een deel is of meteen de volledige game). Je bent hiermee de game al kapot aan het maken voor hij gemaakt is."

  Je moet marketing nog leren begrijpen mijn jonge. Dingen zoals dit zorgen wel voor gratis DLC zoals je nu mee maakt in GTA : Online. 😉

 13.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  De vorige game (en waarom de fuck noemen ze het nieuwe deel Red Dead Redemption 2) had op de ps3 ook een outfit die op de 360 niet beschikbaar was, dus dit verbaast me ook niet echt