NVIDIA vertelt meer over unieke grafische chip in Nintendo Switch

Het hoge woord is eruit: de Nintendo NX is eigenlijk de Nintendo Switch, een hybride console die ook fungeert als handheld. Naast vele beelden en specificaties die Nintendo vrijgaf, kwam ook de grafische chip aan het licht. Die is, zoals geruchten al deden vermoeden, een uniek schepsel uit de reeks (vooral mobiele) NVIDIA Tegra-processoren.


Op hun eigen blog onderstreept NVIDIA nogmaals hun samenwerking met Nintendo voor de nieuwe Switch console. Over echt specifieke details laat het bedrijf niks los, maar de nieuwe GPU zou volgens het bedrijf op eenzelfde wijze opgebouwd zijn als huidige high-end NVIDIA GeForce-kaarten.
Nintendo Switch is powered by the performance of the custom Tegra processor. The high-efficiency scalable processor includes an NVIDIA GPU based on the same architecture as the world’s top-performing GeForce gaming graphics cards.
Aldus de blogpost. NVIDIA benadrukt hierbij dat hele technische architectuur van de Switch opnieuw is opgebouwd. Van video-playback tot aan nieuwe API’s en game-bibliotheken om snel te kunnen navigeren van spel naar spel.

Voor de Nintendo Switch is het natuurlijk ook van belang dat de console mobiel ingezet kan worden, zodat spelers naadloos kunnen wisselen tussen thuis gamen en onderweg doorspelen. Om die kracht in het krachtige tablet-achtige omhulsel te proppen, was naar verluidt de lastigste taak voor NVIDIA.

Heeft de unieke Tegra-processor genoeg kracht om ook onderweg high-end games op 720p-resolutie te vertonen? En hoelang kan de batterij daar op meegaan? We wachten geduldig af op meer details en informatie rondom Nintendo’s vooruitstrevende nieuwe console, annex handheld. Rond maart volgend jaar moet de Nintendo Switch alweer in de winkel liggen.

  1.   
    Downzilla's avatar

    Zet er nou maar gewoon een gtx 1080 in.