DriveClub VR maakt mensen misselijk

De PlayStation VR ligt sinds afgelopen donderdag in de winkels en wij zijn druk bezig om alle launchgames van een review te voorzien. Enkele internationale websites kregen de headset al eerder in hun bezit en hebben reeds uitgebreid de kans gehad om de bijbehorende games te spelen.

Wat tussen alle recensies vooral opvalt, is dat DriveClub VR veel negatieve kritiek ontvangt. Het spel wordt afgerekend om zijn pixelige graphics en ook klagen veel journalisten dat de game letterlijk misselijkmakend is. Het lijkt er dus op dat Sony’s racegame, die in 2014 te maken had met een problematische launch, geen Renaissance beleeft in virtual reality.

  1.   
    Neolite's avatar

    Niet om het een of ander maar dit zagen we toch ook gewoon aankomen? De Playstation 4 is simpelweg niet krachtig genoeg voor VR gaming en de tussenoplossing die men gebruikt om daarvoor te compenseren staat er om bekend dat een van de bijwerkwerkingen misselijkheid kan zijn. Het leuke is dat je van te voren niet kunt weten of dit ook voor jou op gaat en het kan je dus ook lelijk verassen.

  2.   
    3333/3333's avatar

    Ik zou sowieso voor geen goud een arcade racer in VR spelen, geen wonder dat je misselijk wordt als de physics en de bewegingen zo onnatuurlijk zijn. Geldt ook voor Trackmania, Project Cars, F1 2016, Need for Speed, Forza en alle andere racegames die geen echte simulator physics hebben.

  3.   
    CHILLOZZ's avatar

    ik heb gisteren rigs gedaan, Daar werd ik naar een tijdje ook wel enigzins misselijk/flauw van.
    Heb daar dus 1 spelershelft van gespeeld. Dat was overigens ook meteen mn allereerste VR ervaring ooit. Dus wellicht ook wel een kwestie van wennen.

    Mn oom heeft zo’n VR nu dus op zn tijd daar eens een bezoekje brengen en t eens testen 😀

    Het zou me mooier lijken als je dan VR in een game toepast alla tomb raider/uncharted.

    Al moet ik ook eerlijk bekennen dat ik eigenlijk nooit in first person speel. Ik wil mn poppetje/auto altijd gewoon kunnen zien.

    Ik hoef het hele VR gebeuren nog niet. Met nadruk op NOG dan 😉
    De ervaring is echt wel vet hoor. En ook erg gaaf enz enz. Maar laat e maar eens eerst wat mooie games ervoor maken. En alles finetunen. Tegen die tijd dat alle kinderziektes eruit zijn is hij ook wel weer een stukkie goedkoper.

    Leg het geld dan liever voor andere gear aan de kant.

  4.   
    gamerfriend01's avatar

    Volgens mij komt VR nog wat te vroeg, de mensen zijn er nog niet klaar voor

  5.   
    Noice!'s avatar

    Ik heb er zeker 2 uur inzitten in combi met m’n g29, maar ik vind hem geweldig! Dit is precies waarvoor ik VR wil en waarom ik me niet kan voorstellen dat het op termijn niet heel groot gaat worden. Maar ja, gamers zijn de grootste jankers die er zijn en ik zie ze dit ook wel verpesten met al die negativiteit van ze die puur komt doordat ze 0 fantasie hebben en te schraal zijn 4 barkie neer te leggen voor een top ervaring.

    “Beeehhh!! De graphics zijn zwaar gedowngrade tov het origineel! Beeeehh!!”… ja, wtf had je dan verwacht piemel? Ik snap die mensen echt niet die niet even willen wennen aan een nieuwe ervaring of het een kans willen geven, maar meteen gaan lopen janken. Als internet had bestaan is de tijd dat de NES uit kwam, dan hadden we nu niet hier gezeten maar op ‘whinersnet.nl’ omdat gamen op zichzelf niets meer dan een tijdverspillende “gimmick” is.

    8)

  6.   
    3333/3333's avatar

    Ikan’t nie gelove schatje schreef, "
    Als internet had bestaan is de tijd dat de NES uit kwam, dan hadden we nu niet hier gezeten maar op ‘whinersnet.nl’ omdat gamen op zichzelf niets meer dan een tijdverspillende “gimmick” is."

    Terecht, de NES was een kut apparaat. 8)

  7.   
    rude1980's avatar

    lol