Gamers woedend over last-gen-versie FIFA 17

FIFA 17 introduceert twee grote vernieuwingen: de Frostbite engine en The Journey. Helaas schitteren beide door afwezigheid op de PlayStation 3 en Xbox 360.

Veel consumenten waren hier niet van op de hoogte en voelen zich nu misleid door EA. Op de Amazon-recensiepagina van de last-gen-versie barst het van de negatieve recensies.

De kritiek is niet geheel onbegrijpelijk. Hoewel in Amazons eigen productbeschrijving van de last-gen-versies geen melding wordt gemaakt van de Frostbite engine, was deze modus onderaan de pagina wel te zien bij de omschrijving van EA. Daarnaast vond je bij de screenshots van de Xbox 360- en PS3-versie plaatjes die afkomstig zijn uit The Journey.

Amazon heeft de productpagina’s inmiddels aangepast en alle verwijzingen naar The Journey en de Frostbite verwijderd. Een reactie van EA blijft vooralsnog uit.

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Ik snap sowieso niet dat er nog games daarvoor worden gemaakt, ze hebben hun tijd nu wel gehad.

  2.   
    DoeMaarWat's avatar

    Hoe oud zijn de xbone en ps4 nu? 3 jaar? En ondertussen kost een ps4 €300, dus dat valt ook wel mee. Alleen voor de niet die-hard gamers die af en toe een potje fifa willen spelen begrijp ik het wel.

  3.   
    Bosnegert's avatar

    ea heeft vaak genoeg aangegeven dat dit niet op last gen kwam. man man man wat een stelletje onnozelen

  4.   
    MC TiM's avatar

    Bosnegert schreef, "ea heeft vaak genoeg aangegeven dat dit niet op last gen kwam. man man man wat een stelletje onnozelen"

    Voor degenen die slechts een aantal keer per jaar een potje Fifa spelen en voor de rest de game-industrie totaal niet volgen, is het misschien een beetje kort door de bocht om deze groep mensen als onnozelen te bestempelen. Evenals ik het kort door de bocht vind dat er staat de gamers zich misleidt voelen door EA. EA heeft alles gewoon in hun beschrijving staan. Dan is het een kleine moeite om te lezen natuurlijk. Echter, Amazon heeft dat dus niet, en die zijn in mijn optiek dan eerder van misleiding te betitelen dan EA – misleiding is echter wel een zware term, en het zou hier hoogstens dwaling zijn in mijn optiek, maar dat geheel terzijde.

    Een beetje een kat in de zak, dat wel, maar dit alles had natuurlijk gemakkelijk voorkomen kunnen worden door een kleine inspanning van beide kanten. Zucht.

  5.   
    Throbert's avatar

    Eigen schuld, moet je maar niet zo dom zijn om uberhaupt Fifa te kopen, en dan ook nog eens voor last gen. dan verdien je dit

  6.   
    Downzilla's avatar

    Als je op de productpagina dingen plaatst die niet in de game aanwezig zijn ben je bezig met misleidende marketing, of het nou nuttig is om nog voor de ps3 of xbox360 games te maken maakt geen zak uit.

  7.   
    MaTriXX's avatar

    Bosnegert schreef, "ea heeft vaak genoeg aangegeven dat dit niet op last gen kwam. man man man wat een stelletje onnozelen"

    Dit, de gemiddelde gamer en of die nou een paar potjes Fifa per jaar speelt of niet volgt het game nieuws wel degelijk dus ja ben het zeker met je eens dat dit erg onnozel overkomt.
    Daarnaast zie ik ook veel reacties van mensen die klagen over The Journey dat dit maar 1 seizoen is dan denk ik wat zeik je nou komen ze een keer met wat nieuws is het verdomme nog niet goed, mensen moeten nu eenmaal altijd wat te zeiken hebben.

  8.   
    FireBallz's avatar

    Omdat sommige mensen hierboven mij de optie aanstippen dat je een paar potjes per jaar speelt, zal ik daar ook maar eens op reageren: Ik zie namelijk geen reden om dan FIFA 17 te kopen. Laat het dan bij FIFA 15/16 en als je echt alleen maar 5x een potje speelt, is de demo ook nog altijd gratis. Ik zie eigenlijk geen reden waarom deze kopers zeiken op EA, EA is professioneel genoeg om het wel ergens te vermelden. Ook kan ik me nog herinneren dat The Journey niet eens in de demo zit voor Old-Gen.

  9.   
    FireBallz's avatar

    Throbert schreef, "Eigen schuld, moet je maar niet zo dom zijn om uberhaupt Fifa te kopen, en dan ook nog eens voor last gen. dan verdien je dit"

    Je bent niet per slot van rekening dom als je FIFA koopt, als je gewoon een voetbalfanaat bent is FIFA een must-have.

  10.   
    DutchmanDevil's avatar

    Naïeve last-gen gamers:p