Peter Moore verlaat Electronic Arts voor baan als CEO bij Liverpool FC

Een figuur van iconische status heeft besloten onze industrie te verlaten. Peter Moore konden we de laatste paar jaren kennen als COO van uitgever Electronic Arts, maar zal binnenkort door het leven gaan als een aansturende kracht binnen voetbalclub Liverpool.

Moore is zelf geboren in Liverpool en heeft zijn leven lang de lokale club aangejuicht, ook al maakte de beste man lange tijd furore binnen de game-industrie. Hij werkte bij SEGA toen de DreamCast gelanceerd werd, bij Xbox toen diens eerste console op de markt werd geplempt in 2003, om zich vervolgens anno 2007 richting EA Sports te begeven. Zijn toegewijde liefde voor games lijkt echter nooit zijn voetbalfanatisme de kop ingedrukt te hebben; misschien heeft FIFA daar iets mee te maken gehad…


De meeste doorsnee gamers kennen Peter Moore als een excentrieke woordvoerder op persconferenties. Tijdens zijn tijd bij Microsoft was het namelijk Moore die games als Halo 2 en Grand Theft Auto IV mocht onthullen, wat hij destijds deed middels een tattoo op zijn bloedeigen lichaam. Bronnen vermelden dat de inkt met de releasedatum van Halo 2 nog altijd op zijn lichaam prijkt, terwijl het logo van de vierde GTA overduidelijk een tijdelijk plakkertje bleek.

Ook buiten de industrie kon Moore en zijn carrière op wat aandacht rekenen. Een aflevering van de populaire cartoon South Park parodieerde, naast talloze andere game-iconen, ook Peter Moore in een aflevering over onze entertainmentbranche. Uiteraard met een gepaste knipoog richting Moores prestaties en karaktereigenschappen.

Momenteel werkt Peter Moore nog even als leidinggevende binnen de EA Sports-divisie. In juni dit jaar maakt hij de daadwerkelijke overstap naar Liverpool FC, alwaar hij direct onder de eigenaren van de club zal werken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren