Microsoft en Universal werken aan Gears of War-film

Het hoge woord ging er gisteravond dan toch uit. Tijdens Xbox’ live-evenement van Gears of War 4, werd onthuld dat er daadwerkelijk gewerkt wordt aan een speelfilm over Gears of War. In samenwerking met Universal Pictures wil Microsoft de franchise ook naar het witte doek brengen.

De Gears of War-film zal geproduceerd worden door Scott Stuber (bekend van onder meer Ted) en Dylan Clark (Rise of the Planet of the Apes). Of de film al daadwerkelijk in (pre-)productie is, blijft onbekend, alsmede een verwachte verschijningsdatum.

Naast een aardige eerste trilogie, een handvol strips en wat boeken, heeft Gears of War als franchise verder weinig uitdieping gehad op het gebied van achtergrondverhaal. Voor veel gamers voelt dit aan als een gemis, waar de film hopelijk een einde aan kan maken. Studiobaas van The Coalition, Rod Fergusson, heeft echter al wel gewaarschuwd: films moeten films zijn, ze worden niet per se voor gamers gemaakt.

Ook wij van GamersNET staan open voor een goed, filmisch verhaal voor de Gears-franchise. Vooral aangezien het narratief juist het zwakste punt was van de laatste telg, zoals beschreven staat in onze uitgebreide Gears of War 4 review.

 1.   
  Downzilla's avatar

  Dus we stappen over van massaal stripboeken verfilmen op games verfilmen?

 2.   
  mrb80's avatar

  Het ‘zilveren doek’.. Naar het witte doek brengen bedoel je ๐Ÿ˜‰

 3.   
  Tom's avatar

  Haha, je hebt gelijk. Anglicisme sloeg weer toe. Stomme ‘silver screen’ ook.

 4.   
  mmx's avatar

  Ik hoop dat het wat goeds word ๐Ÿ™‚

 5.   
  UncreatedKoen's avatar

  hopen op iets goeds!

 6.   
  Mark89NL's avatar

  Hoop dat het wat wordt

 7.   
  mrb80's avatar

  Vond het ook wel grappig Tom ๐Ÿ˜‰

 8.   
  Neolite's avatar

  Warcraft was oprecht een prima film en er zit in een fors aantal games ook echt enorme potentie om er een film van te maken. Alleen je zit altijd met het dilemma tussen fans en gewone filmbezoekers. Beide verwachten namelijk vaak het totaal tegenovergestelde van de film.