September-update voor Gears of War 4 brengt o.a. nieuwe maps en matchmaking

Ontwikkelstudio The Coalition ligt nog lang niet stil als het aankomt op Gears of War 4 en diens multiplayer. In tegendeel: de septemberupdate voor de bloederige shooter is recentelijk uitgerold en brengt tal van nieuwigheden naar de game op zowel de Xbox One- als Windows 10-versies.

Als altijd lanceert met een grote update wederom een tweetal nieuwe multiplayer maps, respectievelijk (Gears of War 3 klassieker) Mercy en het volledig nieuwe Harbor Haze. Daarnaast gaat de matchmaking voor online potjes flink op de schop aan de hand van een ‘Region Locked’ optie en verbeterde ‘Skill Based’ matchmaking.

Daarbovenop komen ook nog eens een handvol nieuwe Achievements om binnen te harken. In totaal moeten twintig nieuwe prestaties spelers aan 500 extra Gamerscore-punten helpen. Sommige daarvan spelen in op de eerste paar uren van de game, wat ervoor zorgt dat veel ervaren spelers tal van deze Achievements in retrospect zullen ontvangen.

Maar dat is nog niet alles, The Coalition kondigt ook alvast een tweede Ranked Season voor Gears of War 4 aan. Rond de idem van de maand zal Season 1 concluderen, krijgen spelers hun toebedeelde beloningen en start direct Season 2 van de competitieve multiplayer.

In de toekomst moet Gears of War 4 sowieso nog stukken grootser opgebouwd worden. Rond de eerste verjaardag van het spel (11 oktober aanstaande) moeten de laatste twee levels voor het ’24 map plan’ van The Coalition geïmplementeerd worden, maar ook daar blijft het niet bij. Speciale evenementen, nóg meer nieuwe speelvelden en meer verbeteringen voor (nieuwe) spelmodi blijven op spelers afgevuurd worden.

Alles weten over de veranderingen en verbeteringen die The Coalition in petto heeft voor Gears of War 4? Lees de volledige September Update blogpost voor alle informatie én meer beeldmateriaal…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren