Fallout 4 en Skyrim Special Edition mod support toch naar PlayStation 4

Leek het er heel even op dat het hele mod-plan in duigen zou vallen, lijkt het vandaag toch door te gaan. Ingebakken ondersteuning voor Fallout 4 en The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition gaan toch door.

Het goede nieuws werd uit de doeken gedaan door Pete Hines, hoofd van PR-zaken bij uitgever Bethesda. Op Twitter was hij kort maar krachtig over het toch doorkomen van de mod support voor beide games:

Big thanks to the folks at @PlayStation who worked with us to get PS4 mod support out for Fallout 4 and Skyrim. Doesn’t happen without them.
Door een duidelijke wenteling in de denkwijze van Sony, blijkt de PlayStation 4 alsnog open te staan mod-ondersteuning van bepaalde games. Een visie waar Bethesda eerder alleen Microsoft achter kon vinden.

Op Xbox One en pc kunnen Fallout 4-spelers al langer genieten van een ingebakken marktplaats vol modificaties. Eenzelfde plan is beloofd voor The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition, die 28 oktober alweer staat te verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

 1.   
  vistaberg's avatar

  Top nieuws item zo laat in de nacht!

 2.   
  Bosnegert's avatar

  Dit is echt revolutionair. Zoiets heb je nog nooit ergens gezien en is echt compleet vernieuwend. Bewijst wel weer dat gamen op de ps4 het beste is

 3.   
  Bram_M99's avatar

  Zag gister avond hun tweet, echt heel erg tof.

 4.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Maar er is nog niets bekend over wanneer deze functie beschikbaar zal zijn op ps4?

 5.   
  MaTriXX's avatar

  Beter laat dan nooit.

 6.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik hoorde dat je wel een Bethesda account moet hebben (aanmaken) om van mods gebruik te maken. Is dit waar?

  Edit: En het addertje onder het gras is….
  “Nu echter laat Bethesda weer weten dat de mod support er toch nog zit aan te komen, zij het met enkele beperkingen. Er zullen namelijk enkel mods gemaakt, gedeeld en gebruikt kunnen worden die gebruik maken van bestaande in-game assets. Externe assets en scripts worden dus niet toegelaten. Al bij al beter dan niets natuurlijk.”

 7.   
  mheiden21's avatar

  BearsRidingTanks schreef, "Maar er is nog niets bekend over wanneer deze functie beschikbaar zal zijn op ps4?"

  Skyrim vanaf launch (28 oktober), Fallout heeft nog geen datum maar na Skyrim in ieder geval.

  ”DutchGamer-W-“ schreef, "Ik hoorde dat je wel een Bethesda account moet hebben (aanmaken) om van mods gebruik te maken. Is dit waar? "

  Ja, een Bethesda account heb je nodig zowel voor het downloaden als mods maken.

  Nieuwsbericht op Bethesda.net