Bethesda onthult Skyrim-concert; componist waarschuwt voor slechte kwaliteit

Ter ere van de Skyrim Special Edition organiseert Bethesda volgende maand een live Skyrim-concert in London. Dat maakte de uitgever afgelopen vrijdag bekend via Twitter. Jeremy Soule, de componist van de originele soundtrack, waarschuwt echter dat dit optreden weleens tegen kan vallen.

Soule meldt op zijn Facebook-pagina dat hij nooit op de hoogte is gesteld van het concert. Doordat hij er niet bij betrokken is, heeft Bethesda niet de beschikking over de originele bladmuziek. De componisten van het concert moeten de nummers dus op hun gehoor naspelen en dat is volgens Soule vragen om fouten:

[T]his concert has nothing to do with me, nor are they are using any of my original scores. They had to transcribe whatever notation they are performing by ear from the recordings. This is a flawed process as transcriptions are always fraught with errors.
Naar aanleiding van het bovenstaande raadt Soule zijn fans aan om op hun hoede te zijn:
Anyone that knows me also knows that I care passionately about the integrity of my music. […] I don’t know who these people are and I don’t endorse a concert that is trading on my name and music that has absolutely no oversight or involvement on my part. For my fans, I just want you to know what you’re getting if you pay to attend this concert. Be wary.
Bethesda’s Skyrim-concert wordt op 16 november georganiseerd in het Palladium-theater. Kaarten gaan op 4 oktober in de voorverkoop.

 1.   
  Supermanneke's avatar

  Skyrim had wel echt een epische (en zeer grote) soundtrack. Zou het wel tof vinden om het in volle glorie te horen. Wel vreemd dat ze (Bethesda) de componist niet gevraagd heeft of op de hoogte heeft gesteld.

 2.   
  GENERAL_DS's avatar

  Ze is gewoon salty dat ze niet is uitgenodigd.

 3.   
  Codename_black's avatar

  GENERAL_DS schreef, "Ze is gewoon salty dat ze niet is uitgenodigd. "

  Hij*

  Maar je vindt het blijkbaar normaal dat een componist niet eens een telefoontje krijgt als er een cover-concert wordt gedaan over een van zijn succesvolste werken?
  Blijkbaar is dat al te veel moeite, zeer slechte zaak dit.

 4.   
  MC TiM's avatar

  Codename_black schreef, "

  ”GENERAL_DS” schreef, "Ze is gewoon salty dat ze niet is uitgenodigd. "

  Hij*
  Maar je vindt het blijkbaar normaal dat een componist niet eens een telefoontje krijgt als er een cover-concert wordt gedaan over een van zijn succesvolste werken?
  Blijkbaar is dat al te veel moeite, zeer slechte zaak dit."

  Eens. Gedeeltelijk dan, want ik weet niet hoe het zaakje in elkaar zit. Ik snap in ieder geval niet dat Bethesda niet samenwerkt met Soule, toch een onmiskenbaar deel van de reeks met zijn muziek voor Morrowind, Oblivion en Skyrim (welke TES fan kent dit niet?!). Hoewel, ik kan me voorstellen dat Soule zijn bladmuziek niet wil delen en Bethesda als een soort promotie activiteit voor Skyrim Remastered zo een concert wil organiseren. Alsnog, het is een beetje amateuristisch hoe dit allemaal overkomt. Ik zou niet gaan.