Day One patch Gears of War 4 weegt 11 GB

Gamers die Gears of War 4 digitaal hebben aangeschaft, kunnen de game sinds deze week pre-loaden. Op die manier kunnen ze bij de release direct met het spel aan de slag. Helaas lijkt die vlieger voor toekomstige bezitters van de fysieke editie niet op te gaan.

Stop je de disc van Gears of War 4 op de releasedag in je console, dan zul je eerst nog een patch van 11 gigabyte moeten downloaden. Dat maakte Rod Fergusson, baas van ontwikkelaar The Coalition, bekend via Twitter. De patch bevat alle data die niet meer op de blu-ray disc paste.

Helaas is het pas mogelijk om de patch te downloaden wanneer je de disc van Gears of War 4 in je Xbox One steekt. Afhankelijk van je internetsnelheid kan het downloaden van 11 gigabyte meerdere uren duren, dus spelen op de releasedag zit er voor veel gamers mogelijk niet in. Digitaal games kopen lijkt dus ook voor consolegamers steeds aantrekkelijker te worden.

 1.   
  mmx's avatar

  Zo dat is even een patch zeg ! En digitaal kopen zal ik nooit doen ik wil een doos en een schijf !

 2.   
  UncreatedKoen's avatar

  Dat wordt zo even aanslingeren of staat deze nog niet online?

 3.   
  mrb80's avatar

  Naast je eigen intersnelheid zijn we erg afhankelijk van server/snelheid van MS. Vaak zo traag als dikke stront..

 4.   
  Tom's avatar

  De update is ofwel meteen met de game meegekomen, of gewoon nog niet uitgerold. Ik heb de game eergisteren in de download gezet en vandaag gewoon opgestart, zonder de melding van een patch die nog binnengehaald moest worden.

 5.   
  mattioza's avatar

  De patch bevat alle data die niet meer op de blu-ray disc paste.

  Binnenkort gaan ze ook moeten werken met meerdere Blu-ray discs voor 1 game. Die game heeft wel erg veel plaats nodig.

 6.   
  MaTriXX's avatar

  Ruimte zat (5TB) dus laat maar komen.

 7.   
  UncreatedKoen's avatar

  zal het voordeel van jou wel zijn Tom. als ik de game start krijg je gelijk de melding dat je te vroeg bent… en bij updates staat hij ook nog niet. oftewel op release nog 11gb binnen halen -_-