Strijd om Ubisoft gaat voort; Guillemots vergroten hun aandeel

De afgelopen maanden is het Franse mediaconglomeraat bezig om Ubisoft langzaam maar zeker over te nemen door steeds meer aandelen van het bedrijf aan te schaffen. De Franse uitgever is hier echter niet van gediend en dus is er sprake van een vijandige overname. Eerder wist Vivendi op deze wijze al Gameloft te bemachtigen, voorheen eigendom van de Guillemot-familie.

Yves Guillemot, de baas van Ubisoft, laat deze overname echter niet zomaar gebeuren en dus heeft de familie Guillemot zijn eigen aandeel in Ubisoft nu vergroot. Door vier miljoen aandelen op te kopen, met een waarde van 144 miljoen euro, is het percentage aandelen dat de Guillemots bezitten met 3,5 procentpunt gestegen. Dit lijkt geen overbodige luxe te zijn, want in juli bezat de familie 9 procent van de Ubisoft-aandelen en 15 procent van het stemrecht. Vivendi beschikt inmiddels echter al over meer dan 20 procent van de aandelen in de uitgever.

Charles-Louis Planade, werkzaam bij Louis Capital Markets – Midcap Partners, omschrijft de strijd om de onafhankelijkheid van Ubisoft als een race tussen Vivendi en de Guillemots:

We are seeing a race between Vivendi and Guillemot brothers. If Vivendi wants Ubisoft, it will have to pay for it.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren