Ontwikkelaar Quantum Break en Alan Wake hint naar nieuwe game

Ontwikkelaar Remedy Entertainment, de afgelopen jaren bekend van de sfeervolle games Alan Wake en Quantum Break, is druk bezig met een nieuwe titel. Woordvoerder Thomas Puha laat weten dat een deel van de studio momenteel werkt aan een geheim project.

Het project is nog pril, want het bevindt zich pas in een fase van prototypen. Toch is men met de eerste concepten al hard op zoek naar een uitgever. Remedy is een onafhankelijke uitgever. Dit biedt enerzijds de vrijheid om een geschikte partij te vinden om de nieuwe game uit te geven, maar anderzijds kan het ook voor onzekerheid zorgen als uitgevers niet snel overtuigd zijn om met Remedy in zee te gaan.

Recent werkte Remedy samen met Microsoft om de tijdmanipulerende actiegame Quantum Break uit te brengen. De woordvoerder wilde nog niet vertellen of het geheime project een volledig nieuwe franchise is of een vervolg op een eerder verschenen titel. Toch laat hij weten dat zowel Quantum Break als Alan Wake genoeg ruimte heeft voor een sequel:

There was a lot of discussion about the ending at the studio. Some people really like it. Some people thought we should close it. I think it gives kind of a definite end, but what [Remedy director Sam Lake] has said, when we made the first Max Payne, everyone was killed. So when we had to make a sequel, we had to ask, ‘Where should we start?’ When Alan Wake was made and Quantum Break was made, there was a lot of thought put into leaving strands open so if the opportunity presented itself, we could make another game.
Puha voegde er nog aan toe dat men sneller nieuwe games op de markt wil brengen. Het is voor ontwikkelaars heel zwaar om vier of vijf jaar aan slechts één game te werken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren