Nieuwe Quantum Break of Alan Wake ligt in handen van Microsoft

Heb je ook zin in een vervolg op Alan Wake of Quantum Break? Dan ben je, net als ontwikkelaar Remedy Entertainment, volledig afhankelijk van Microsoft. In een recent interview vertelt Tero Virtala, directeur van Remedy, dat de volledige rechten van beide franchises bij Microsoft liggen.

Alan Wake was destijds in samenwerking met Microsoft gemaakt en Quantum Break is een IP dat volledig in handen is van Microsoft. Een eventueel vervolg op beide games moet zodoende de goedkeuring van Microsoft hebben. Een nieuwe Quantum Break werd al door Microsoft afgeschoten. Remedy zou wel heel graag een nieuwe Alan Wake maken, maar dat ligt dus blijkbaar wat gecompliceerder dan alleen een ‘go’ door de ontwikkelaar zelf.

Alan Wake was een prima game voor de Xbox 360, vol met spanning en actie, zoals te lezen is in onze review. De game werd later nog uitgebreid met DLC: The Writer en American Nightmare. Quantum Break werd door ons ook positief ontvangen in de review, met de tijdsmanipulatie en visuele stijl als duidelijke pluspunten.

  1.   
    BozeBever's avatar

    Ik denk niet dat Remedy het zo zeer van een franchise moet hebben maar vooral van de naam Remedy. Er is enkel een vervolg geweest van Max Payne (2, drie was Rockstar) uitgezonderd American Nightmare, wat meer een standalone dlc pakket was. Laat remedy maar experimenteren met nieuwe gameplayelementen, grafisch pracht introduceren en op de proppen komen met gesloten verhalen. Daarvoor ben ik persoonlijk enthousiaster dan een vervolgje.

  2.   
    tranceguy's avatar

    Hoop wel dat het ervan komt…