Quantum Break komt in september naar Steam en fysieke winkels

In februari kregen we te horen dat de pc-versie van Quantum Break exclusief verkrijgbaar zou zijn via de Windows Store. Dat maakte de game op pc tegelijkertijd exclusief voor Windows 10. Volgende maand komt hier echter verandering in. Vanaf 14 september is de game ook te koop op Steam en in fysieke winkels. De minimale systeemeisen zijn op één punt aangepast op de Steam-pagina van Quantum Break: het minimale besturingssysteem van de pc-versie is nu Windows 7.

Ook heeft Remedy de Timeless Collector’s Edition aangekondigd, die op dezelfde datum verschijnt. Dit is een fysieke versie van Quantum Break waarbij ook items als een Making Of-documentaire en twee posters worden geleverd. De Timeless Collector’s Edition gaat voor 39,99 euro over de toonbank. De fysieke versie wordt echter niet uitgegeven door Microsoft zelf, maar door Nordic Games. Deze uitgever kennen we onder andere van Darksiders 2 en Alan Wake, de vorige game van Quantum Break-ontwikkelaar Remedy.

Dit nieuws is in lijn met het eerdere bericht dat Microsoft pc-games ook weer via Steam zou gaan verkopen. Toentertijd leek het er echter op dat dit uitsluitend gold voor toekomstige games. Nu lijkt het er echter op dat de nieuwe strategie van Microsoft ook terugwerkend wordt toegepast. Wellicht zien we binnenkort dus nog meer Windows Store-exclusives die de overstap naar Steam maken.

Heb jij zin in de Timeless Collector’s Edition van Quantum Break? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  stan_the_manNL's avatar

  Heb m op de xbox gespeed en vond het een vette game! Jammer dat er geen DLC voor uitkomt

 2.   
  Dr_Oetlul's avatar

  Hopen dat forza ook op steam komt

 3.   
  gamerfriend01's avatar

  Vond jammer dat er geen collecter’s edition kwam met een klein beeldje.