Pokémon GO-baas hekelt radarapplicaties; waarschuwt voor blokkades

De App Store en Google Play Store staan vol met applicaties als PokéVision en Poke Radar. Deze tonen de exacte locaties van Pokémon bij jou in de buurt. John Hanke, directeur van Pokémon GO-ontwikkelaar Niantic Labs, is niet blij met deze hulpmiddelen.

Hanke beschouwt ze als een vorm van “cheaten”. Het doel van Pokémon GO is om zelf nieuwe beestjes te vinden en die uitdaging verdwijnt met dergelijke apps volledig, aldus Hanke. Hij waarschuwt dan ook dat het slechts een kwestie van tijd is totdat ze aangepakt worden:

Not a fan. We have priorities right now but they might find in the future that those things may not work. People are only hurting themselves because it takes some fun out of the game. People are hacking around trying to take data out of our system and that’s against our terms of service.
Eerder voerde Niantic al maatregelen door tegen GPS spoofing. Het is nog onduidelijk hoe de ontwikkelaar van plan is om radarapplicaties tegen te houden.

  1.   
    RockerRoy's avatar

    Tja, deze applicaties zouden misschien ook niet nodig zijn als de in-game tracker nou eens fatsoenlijk zou werken…

  2.   
    djonnieboy97's avatar

    ik gebruik het sinds gister… maar heb erdoor wel een hitmonlee en een gyarados gevangen

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    Hier door kwam je tenminste nog iets tegen behalve pidgey en ratata, je ging ook veel sneller een stuk lopen of fiets.
    Als ik dan ineens zag he moet even daar heen dratini, nu gaan mensen dus veel minder spelen.

    Als ze nu eerst eens die voetstapjes fixen in het spel. pokemon verplaatst wel in dat kaartje, maar er blijven altijd 3 voetstapjes staan.

  4.   
    djonnieboy97's avatar

    carlos de voetstapjes zijn weg omdat het te veel bugs gaf