Digitale live-action serie van Life is Strange op komst

Goed nieuws omtrent speelbare drama-serie Life is Strange. Niet alleen is de eerste aflevering gratis sinds vorige week, nu blijkt ook een heuse digitale serie op komst voor de game. Legendary Digital Studios zag potentie in het verhaal en kocht de licentie voor een speelserie rondom het verhaal. In samenwerking met Square Enix, het Franse DONTNOD Entertainment en dj2 Entertainment zal Legendary de live-action serie tot stand brengen.

Square Enix en DONTNOD kennen we uiteraard als respectievelijk de uitgever en ontwikkelstudio achter het originele Life is Strange. Legendary is in dit geval de grote filmstudio die de nieuwe speelserie zal produceren, daarvoor hebben zij Dmitri Johnson en Dan Jevons van dj2 Entertainment ingehuurd. Dat tweetal zal ongetwijfeld niet meteen een belletje doen rinkelen, maar de mannen werkten in de afgelopen tijd wel aan de Sonic the Hedgehog-film, die binnenkort staat te verschijnen.

De krachten zijn inmiddels gebundeld, nu is het aan de verschillende spelers in deze samenwerking om de juiste schrijvers te vinden voor de bewerking van het verhaal uit de originele game-serie. Wij zijn vooral benieuwd naar de acteurs die de rollen van onder meer Max Caulfield en Chloe Price zullen vertolken.

Wanneer de Life is Strange-serie zal verschijnen is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte over de ontwikkelingen. Ben je vooralsnog niet bekend met de serie of überhaupt het hele concept van de game? Lees vooral onze Life is Strange reviews, waarin we de serie per aflevering ontleedden en (verrast positief) beoordeelden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren