Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

High-end en ultra-breed genieten: de ASUS ROG Swift PG348Q monitor | GamersNET Gear

Nieuw in GamersNET Gear: high-end monitoren voor de gamer! Zo ontvingen we van ASUS een wel erg bizar model: de ROG Swift PG348Q, een ultra-breed 1440p-beeldscherm die beeldverversing tot 100Hz ondersteunt. En nee, bepaald goedkoop is het niet meer te noemen.

Tom ging er uitgebreid mee aan de slag en in deze GamersNET Gear bespreekt hij met eindbaas Peter hoe het nieuwe paradepaardje uit de test komt…

 1.   
  remcoabc's avatar

  ooohh joh das een goedkoop beeldscherm :P.

 2.   
  Thijs.'s avatar

  zoeken jullie toevallig nog een tester voor dit scherm?

 3.   
  WoKingNL's avatar

  Hah nice! Ik heb dit scherm toen overwogen maar de meerprijs voor Gsync en de andere toeters en bellen waren het me toch niet waard.

 4.   
  Sa.'s avatar

  Ik vind dit soort schermen altijd ontzettend vet, alleen ik moet toegeven, ik zie niet echt het nut ervan voor gaming. Ja, de ervaring wordt beter, maar in competative multiplayer ben je toch de sjaak omdat je gewoonweg minder snel naar je hoeken kan kijken, of zeg ik dat verkeerd? Voor video bewerking zie ik hier dan wel weer een enorm voordeel omdat je gewoon een groter deel van je tijdlijn kwijt kan. 🙂

 5.   
  Tom's avatar

  Competitive multiplayer is inderdaad een beetje scheef. Je beeld is breder, maar je krijgt ofwel zwarte balken aan de zijdes, of je krijgt een kleinere FOV. Een scherm als deze scoor je dan ook niet voor CS:GO of Overwatch, maar eerder voor The Witcher 3 en je achterstallige Blu-Ray films. Tenminste, zo ervoer ik het.

 6.   
  Supermanneke's avatar

  Heb persoonlijk de ROG Swift PG279Q, en dat is ook wel echt een zalig scherm. Maar ook wel een beetje een niche, luxe-product op het moment. Weinig GPUs halen de 60 fps boven 1080p, laat staan de 100, 144 of 165 fps. Dat wil niet zeggen dat met G-sync aan het ook niet een erg prettig scherm is als je de 144 of 165 fps niet haalt, en dat zal met de PG348Q ook zeker zo zijn.

 7.   
  Tom's avatar

  Maar dat ligt natuurlijk ook wel aan het soort games dat gespeeld wordt. Een Overwatch of Rocket League trek je zoveel makkelijker naar +60 frames per seconde, waar dat bij een Battlefront of The Witcher gewoon echt heel veel lastiger gaat worden. Is eigenlijk ook wel iets wat je in de overweging mee kan nemen, wanneer je die hogere framerates echt kunt gebruiken en wanneer niet.

 8.   
  AtomicDogg's avatar

  Sexy ding maar zoals al gezegd is, als je PC gaat gamen is de afstand tussen je ogen en het scherm klein dus zie je alles niet in één keer.

 9.   
  gamerfriend01's avatar

  Is het normaal dat ik de laatste minuut en half zwart scherm zie?

 10.   
  WoKingNL's avatar

  AtomicDogg schreef, "Sexy ding maar zoals al gezegd is, als je PC gaat gamen is de afstand tussen je ogen en het scherm klein dus zie je alles niet in één keer. "

  Het idee van ultrawide is ook dat je echt in de game zit omdat je gehele gezichtsveld gevuld is.
  Als trots eigenaar van een vergelijkbaar scherm kan ik je zeggen dat alle games maar vooral first person games echt een genot zijn.
  Recent heb ik Firewatch doorgespeeld en als je de kamer donker maakt ben je gewoon DAAR. Heb je nog geen VR Headset voor nodig 🙂

 11.   
  MaTriXX's avatar

  Mooi ding maar 1400 euro no way :), ik ben zelf tevreden met me SAMSUNG 3-SERIES C27F390FHU die ook curved is en moet zeggen ben er zeer blij mee.

  BTW wat is er met de laatste 2 minuten van het filmpje gebeurt ?.

 12.   
  Tom's avatar

  Foutje met het uitdraaien, blijkbaar. Meer render dan er video was. Excuses!

 13.   
  Mark89NL's avatar

  Wanneer een stream vanaf dit scherm

 14.   
  Tom's avatar

  Afgelopen woensdag én vrijdag, Mark. 😉

 15.   
  MaTriXX's avatar

  BTW vroeg me af, jullie krijgen zo`n ding binnen neem aan van Asus om het te reviewen maar wat gebeurt erna met zo`n scherm of game of laptop of muis etc etc, als je het mag houden dan kan je op een gegeven moment lijkt mij een museum beginnen of zit dat anders in elkaar?.

 16.   
  Tom's avatar

  Sommige producten mogen we houden of weggeven. Kijk bijvoorbeeld naar de drie Razer give-aways die we in de afgelopen tijd hebben gedaan. Maar nee, andere (vaak grotere) dingen moeten vaak teruggestuurd worden. Laptops, beeldschermen, complete systemen: dat gaat vaak terug naar de fabrikant om verder te reizen in zijn levenscyclus als testexemplaar.

 17.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Wat een scherm!

 18.   
  Dr_Oetlul's avatar

  Kost wat, heb je ook wat