Candy Crush hapt stof; Pokémon Go is nu meest gespeelde Android-game in VS

Pokémon Go is aardig op weg de wereld te veroveren. Media berichtten over een epidemie, de spelers zijn niet van de straten te slaan en dat is überhaupt zonder een officiële Nederlandse release, die overigens maar niet snel genoeg kan komen. Maar dat is niet alles: in de Verenigde Staten staat het mobiele spel nu letterlijk aan de top. Pokémon Go werd al meer gebruikt dan Twitter en Tinder, maar heeft nu ook meer dagelijkse gebruikers dan Candy Crush Saga, voorheen het populairste spel.

De conclusie komt voort uit verzamelde resultaten van SurveyMonkey, die wel enkel de Android-markt betreffen. Hoe Pokémon Go ervoor staat op iOS is nog niet helemaal precies berekend, maar laten we ervan uitgaan dat ook op iPhone het spelletje niet weg te slaan is. Onderstaande grafieken tonen hoe Niantics nieuwe hit de Amerikaanse Android-wereld overneemt.


De vraag is nu vooral of Pokémon Go nog verder weet te groeien, om bijvoorbeeld het immens populaire Snapchat of zelfs Google Maps in te halen. Want wie heeft er nou richtingsaanwijzingen nodig, als je ook gewoon op Pokémon kunt jagen?

  1.   
    bramuige125's avatar

    Gelukkig heeft Pokémon Go geen stomme uitnodigingen nodig om goed te zijn.

  2.   
    Leukste's avatar

    De free-to-play is geen pay-to-win. En dat geeft mensen ook een beter gevoel.

  3.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Pokémon Go blijft maar records breken. Het is misschien pas 3 dagen uit maar ik word er nu al schijtziek van. Zelfs Flappy Bird en Farmville kunnen daar niet tegen op.

  4.   
    PaNNa's avatar

    Ik had wel hoge cijfers verwacht maar dit niet

  5.   
    mattioza's avatar

    Het is echt nu al een fenomeen, brengt het mobiel gamen naar een ander level. Benieuwd hoe het verder zal ontwikkelen. 🙂

  6.   
    Bram_M99's avatar

    (null)