Verlaag je batterijverbruik in Pokémon GO met deze truc

Pokémon GO is ongekend populair, ondanks dat de game op veel plaatsen nog niet officieel uit is, maar de app vraagt tevens ongekend veel van de batterij van je smartphone. Het stroomverbruik – en eveneens je internetbundel – gaat eraan, maar via Reddit heeft een gebruiker gevonden hoe je de batterij minder kunt belasten.

De truc is namelijk door maps te downloaden via Google Maps, waardoor het verversen van de kaart wegvalt. Deze functie vraagt immers veel stroom, maar als je één of meerdere plekken downloadt, zoals je woonplaats of je provincie, dan hoeft je smartphone daar in ieder geval niets meer te verversen.

As PoGo uses the Google Maps API you can actually download the maps from your Google Maps app. This will likely improve app and battery performance.
Zodoende heb je wel alle functies tot je beschikking, zoals het vangen van Pokémon, het bezoeken van gyms en het vinden van Pokéstops. Door bij de instellingen van Google Maps te kiezen voor offline maps en met het plusje te bepalen welke gebieden je offline op je smartphone wilt hebben, krijg je de gebieden standaard te zien.

Op Android werkt de truc prima, maar op iOS crasht Pokémon GO bij een deel van de spelers. Maar proberen kan nooit kwaad, want langer kunnen rondlopen om Pokémon te vangen is het nieuwe levensdoel!

  1.   
    Snivu's avatar

    Zojuist gedaan met mijn Iphone. Ben benieuwd.

  2.   
    Cyart's avatar

    had gehoopt op ”uninstal”l na et lezen van titel 😛

  3.   
    Invictus's avatar

    Ik weet een betere tip. Je kan ergens bij instellingen de app verwijderen. Daarna niet opnieuw installeren. Werkt bij erg veel mensen. Ga het binnenkort ook maar eens doen bij vrienden. Wish me luck!