Nintendo-aandelen stijgen gigantisch na release Pokémon Go

Sinds afgelopen woensdag verschijnt Pokémon in stappen wereldwijd. Deze release legt Nintendo bepaald geen windeieren, want de waarde van Nintendo-aandelen is sindsdien explosief gestegen. Sterker nog: op de Japanse beurs gaat momenteel het meeste geld om in Nintendo-aandelen. Na de aandelenstijging staat Nintendo op de hoogste stand in ruim twee maanden en is het bedrijf als geheel grofweg 23 miljard dollar (ongeveer 21 miljard euro) waard.

Ook in de Amerikaanse app-charts doet Pokémon Go het goed: het mobiele spelletje staat bovenaan in zowel de lijst met best-verkopende apps als de lijst met apps die het meeste geld opbrengen. Vooral dat laatste is natuurlijk een prestatie vanjewelste, aangezien Pokémon Go het volledig moet hebben van microtransacties.

Heb je de app zelf nog niet gedownload, en geen zin om de omweg te gebruiken? Check dan vooral hoe Peter en Marcel hun eerste Pokémon vangen!

 1.   
  PrinncesNicky's avatar

  Lijkt me Geweldig spel, alleen je 3/4G zal wel snel op raken dan 😉

 2.   
  MikeGevers's avatar

  PrinncesNicky schreef, "Lijkt me Geweldig spel, alleen je 3/4G zal wel snel op raken dan ;)"

  Dat is voor mij ook de reden dat ik hem nog niet heb gedownload. Ik wacht eerst de (hopelijk niet) boze reacties van vrienden af 😛

 3.   
  Leukste's avatar

  MikeGeversNET schreef, "Dat is voor mij ook de reden dat ik hem nog niet heb gedownload. Ik wacht eerst de (hopelijk niet) boze reacties van vrienden af :P"

  De boze reacties van hun abonnement die op is? En dat ze je daarom moeten smsen. Of de boze reacties waarom jij Pokémon Go nog niet hebt?

 4.   
  MikeGevers's avatar

  Leukste schreef, "

  ”MikeGeversNET” schreef, "Dat is voor mij ook de reden dat ik hem nog niet heb gedownload. Ik wacht eerst de (hopelijk niet) boze reacties van vrienden af :P"

  De boze reacties van hun abonnement die op is? En dat ze je daarom moeten smsen. Of de boze reacties waarom jij Pokémon Go nog niet hebt?
  "

  Haha, vooral dat eerste 😛

 5.   
  PSPfreaky's avatar

  PrinncesNicky schreef, "Lijkt me Geweldig spel, alleen je 3/4G zal wel snel op raken dan ;)"

  Het valt echt heel erg mee moet ik zeggen! Ik ben 2 dagen buiten geweest en ik heb niet meer dan 100MB verbruikt, naast internet, WhatsApp, Twitter en Facebook. Zonder Pokemon GO zal ik hier ook in de buurt hebben gezeten.

  Daarnaast zal Pokemon GO voorlopig niet in de Nederlandse stores te vinden zijn. Dit komt door serverproblemen, omdat het spel zo populair is.

 6.   
  iRickNL's avatar

  echt een geweldige game! speel hem nu een paar dagen. echt een aanrader!

 7.   
  ScorpionNL's avatar

  Speel hem nu een paar dagen al. Het vreet niet echt veel van je databundel. Het is eerder mijn batterij wat het zwaar heeft.

 8.   
  jelte23's avatar

  Heb hem toch maar via de omweg gedownload, ik was te nieuwsgierig. Vindt het echt een leuke app!!