De Nintendo NX wordt fantastisch, aldus CD Projekt RED

Ontwikkelaar CD Projekt RED, uiteraard bekend van de The Witcher-franchise, zegt dat de Nintendo NX fantastisch wordt. Fabian Mario Döehla, communicatie manager bij het bedrijf, zegt dat ze details weten over het apparaat en dat de nieuwe console van Nintendo spectaculair wordt.

It will be fantastic. As developer [CD Projekt] you get access to the hardware and everybody [at CD Projekt] is looking forward. We know things.
Als developer krijg je toegang tot de hardware en de mogelijkheden om games te ontwikkelen, en met de verzamelde informatie hieruit heeft CD Projekt RED zin in de console. Vergeleken met de Wii, waar Japanse ontwikkelaars lyrisch over waren en Europese ontwikkelaars vrij snel de brui gaven en er amper meer titels voor uitbrachten, zijn meer (Europese) bedrijven enthousiast over de NX.

De interviewer benadrukt dat de hardware wel veel slechter wordt dan van de Xbox Scorpio. Döehla reageert hierop met ‘kan de NX beter zijn dan de nieuwe Xbox?’ Vanuit een realistisch oogpunt, is Nintendo in staat een spelcomputer te ontwikkelen die sterker is dan een Xbox? Maar dan ook betaalbaar? En hebben ze contacten in de industrie? Döehla schut zijn hoofd, want wat is er positief aan, wie gaat er games voor ontwikkelen?

..the hardware will be much worse than the new Xbox.

I think this will never again be the main emphasis in the future [for Nintendo]. Can [the NX] be better than the new Xbox? Take a realistic point of view: is Nintendo able to build a console that has got more power than Xbox?… Affordable? Do they have the contacts to the industrial facilities, resources… [Shakes head several times in denial] And what would be the positive outcome? Who is going to develop games for it?

Maar dat de Nintendo NX een spectaculaire console wordt, daar is Döehla wel heel positief gestemd over. Heeft Nintendo dan ook zo’n krachtige console nodig of zijn de games die ervoor verschijnen het belangrijkste?

 1.   
  Hitman047's avatar
 2.   
  Sixty's avatar

  Zolang ze gewoon goede games afleveren met leuke gameplay en awesome story, en ze het beter doen dan nu bij de WiiU. Dan haal ik de NX zoiezo.

  oh en het wordt tijd voor een remake van Final Fantasy Crystal Chronicles, i want it!

 3.   
  Gabbersouth's avatar

  ze zouden toch niet hoger gaan dan 720p

 4.   
  gabbamonk's avatar

  Dit was toch al bekend dat de NX niet zo krachtig zou zijn?!?
  ik wil hem zo ie zo wel kopen in de toekomst nintendo brengt zelf ook goede games…En de wiiU vindt ik zelf ook wel een toffe console alleen 1 min punt is wel de opslag 1 tb bij de NX en zelfs ik ben blij 😳 🙂

 5.   
  Papachico's avatar

  The Witcher 4 only on Nintendo NX 😛