Nintendo’s NX draait niet om kracht, maar om content

Met de Xbox One Scorpio heeft Microsoft het startschot gegeven voor een console war waarin het draait om slechts één ding: teraflops. Nintendo gelooft echter niet in deze strijd, zo liet Nintendo of America-baas Reggie Fils-Aime weten in een interview. Hij gelooft meer in de kracht van content.

Fils-Aime wil met zowel de Wii U als de NX niet de focus leggen op teraflops. Hij gelooft dat goede games veel meer waard zijn:

For us, it’s not about specs, it’s not about teraflops, it’s not about the horsepower of a particular system. For us, it’s about the content. Nintendo is a content focussed company. We create entertainment that makes people smile. So for us we’re focused on bringing our best entertainment to both the Wii U as well as the NX in the future.
Volgens Fils-Aime is Zelda: Breath of the Wild hier een mooi voorbeeld van:
So for us, whatever Microsoft and Sony are doing in terms of talking about new systems, that’s for them to fight out in that red ocean. For us we want to make sure we bring out best content forward. And right now the reaction to Zelda has been more than we could have ever imagined.
Is dit misschien een teken dat de Nintendo NX minder krachtig wordt dan de Xbox One Scorpio en PlayStation Neo? We weten het binnen enkele maanden, wanneer de console wordt onthuld.

  1.   
    madda's avatar

    De NX wordt zowieso minder krachtig dan de PS4 en X1. En als het om content draait zullen ze bij nintendo wel heel wat meer games moeten gaan uitbrengen dan als bij de Wii-U. Als ze bij de launch van de NX geen goede line up hebben gaat de NX niet goed verkopen.

  2.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Nintendo zal het vertrouwen van de game developers terug moeten winnen door goed te verkopen. Echter heb ik daar een hard hoofd in

  3.   
    jelte23's avatar

    (null)

  4.   
    mattioza's avatar

    Denk dat hier juist het grote probleem van de Wii U lag, hoeveel toptitels er daar in een jaar maar voor verschenen was bedroevend…

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    madda schreef, "De NX wordt zowieso minder krachtig dan de PS4 en X1. En als het om content draait zullen ze bij nintendo wel heel wat meer games moeten gaan uitbrengen dan als bij de Wii-U. Als ze bij de launch van de NX geen goede line up hebben gaat de NX niet goed verkopen. "

    Nou ja denk toch echt wel dat ze er nu in de buurt aardig kunnen komen, de hardware van de ps4 en xbox one waren al verouderd eigenlijk.
    Misschien niet in de buurt van de xbox scorpeo ofzo en de ps4 neo, maar van de huidige generatie kunnen ze makkelijk in de buurt komen.

    Maar goed dit was toch altijd bij Nintendo draaide altijd om de content en niet op de kracht.

  6.   
    Fabianb's avatar

    NoobAssPlayer schreef, "Nintendo zal het vertrouwen van de game developers terug moeten winnen door goed te verkopen. Echter heb ik daar een hard hoofd in"

    En dat is lastig, want dan is het vaak al te laat. Afwachtende developers = bijna geen games = rip console.