Watch_Dogs 2 officieel onthuld

De afgelopen weken gonsde het werkelijk van de geruchten rond Watch_Dogs 2. Vorige week kwam de aankondiging van de E3-presentatie, gisteren lekte de releasedatum (15 november) via promotiemateriaal en eerder vandaag lekte zelfs al de onthullingstrailer onbedoeld uit.

En natuurlijk hadden we de teaser dat Watch_Dogs 2 vandaag om 18:00 uur zou worden onthuld. Nu is het moment dan eindelijk daar: we hebben de eerste blik op het vervolg van Watch_Dogs mogen werpen. De opvolger van Aiden Pierce, de protagonist van de eerste game, heet Marcus Holloway.

Hij wordt via een voorspellend computeralgoritme beschuldigd van een misdaad die hij niet heeft begaan en daarom gaat hij bij hackersorganisatie DedSec. Op die manier wil hij zijn talenten inzetten om het systeem voorgoed offline te halen.

Watch_Dogs 2 zal het hacken uit het eerste deel meenemen naar San Francisco. Of het nu gaat om drones, verkeerslichten of hijskranen, niks is veilig voor Marcus Holloway. Daarnaast heeft de hoofdpersoon verschillende wapens tot zijn beschikking: van pistolen tot een soort biljartbal aan een touw, waarmee hij vijanden op een niet-dodelijke manier kan uitschakelen. Dit zorgt ervoor dat je missies op meerdere manieren aan kunt pakken.

Ubisoft zegt verder dat het rekening houdt met de feedback die spelers op het vorige deel gaven: het bedrijf heeft medewerkers wekenlang fora laten bezoeken, op zoek naar kritiekpunten. Een verbetering ten opzichte van de eerste Watch_Dogs is bijvoorbeeld het autorijden. Aangezien dit een van de grootste kritiekpunten was op het eerste deel, is het goed om te weten dat Ubisoft daar verbetering in belooft.

Ten slotte zal Watch_Dogs 2 een “naadloze” multiplayer bevatten, die de vorm aanneemt van zowel co-op als Player versus Player. De multiplayer zal dus geen menu’s of laadschermen bevatten. Ook kom je in het tweede deel van de Watch_Dogs-franchise regelmatig willekeurige andere spelers tegen.

Watch_Dogs 2 komt op 15 november uit voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

  1.   
    Jerry97's avatar

    Ik ben echt heel erg benieuwd of het echt beter wordt als het eerste deel. Ik hoop het wel natuurlijk.

  2.   
    RikZonderC's avatar

    HOEZEE!

    Ik kijk hier echt naar uit, maar het begint nu wel een beetje op GTA te lijken haha. Als ie maar vet wordt en er voldoende vernieuwende elementen in worden verwerkt vind ik meer GTA helemaal toppie!

  3.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Een onschuldig persoon die wel toevallig alles kan hacken en pistolen en andere wapens heeft. Het spel is nog maar net aangekondigd en er is nu al geen touw meer aan vast te knopen

  4.   
    Downzilla's avatar

    “dat Ubisoft daar verbetering in belooft.” Ubisoft belooft wel meer dingen, niet pre orderen he jongens.

  5.   
    mattioza's avatar

    Gaan ze nog aankondigingen/nieuws overhouden voor de E3 zit ik mij af te vragen…

    @ artikel: het leek me bij deel 1 al te veel op gta, nooit echt de behoefte gehad om de game op te pakken.

  6.   
    Gabbersouth's avatar

    dit spel is 20 keer zo niet meer mooier als gta

  7.   
    Bosnegert's avatar

    gelijk gepreorderd want Ubisoft gaat toch niet teleurstellen. wat een spel was wd1 en ik denk dat dit minstens zo tof wordt

  8.   
    GENERAL_DS's avatar

    Bosnegert schreef, "gelijk gepreorderd want Ubisoft gaat toch niet teleurstellen. wat een spel was wd1 en ik denk dat dit minstens zo tof wordt"

    Dit account moet wel een parodie zijn. Zo legendarisch kan niemand zijn. 🙂

  9.   
    Gabbersouth's avatar

    GENERAL_DS je haalt mij de woorde uit mn mond

  10.   
    ChielB's avatar

    “Hij wordt via een voorspellend computeralgoritme beschuldigd van een misdaad die hij niet heeft begaan”

    Minority Report… 🙄

  11.   
    linksquest's avatar

    Ik wacht op jullie review, deel 1 was een grote teleurstelling, jammer voor mijn €70,00. Hopelijk laten ze niet deze keer weer geweldige mooie trailers zien en hem straks weer downgrade.

  12.   
    Nitrix31's avatar

    GENERAL_DS schreef, "

    ”Bosnegert” schreef, "gelijk gepreorderd want Ubisoft gaat toch niet teleurstellen. wat een spel was wd1 en ik denk dat dit minstens zo tof wordt"

    Dit account moet wel een parodie zijn. Zo legendarisch kan niemand zijn. :)"

    Precies wat ik dacht.
    On topic:
    Het blijf Ubisoft. Ze weten altijd wel dikke trailers zien (vond die van watchdogs toch wel één van de slechtste dit jaar tot dusver) maar de daadwerkelijke game is er bijna niet mee te vergelijken en zit ook nog eens vol met bugs etc. Ubisoft heeft gewoon geen goede naam.

  13.   
    JesseTheunZzz's avatar

    Mhwa we zullen zien!