Ubisoft’s sci-fi game Pioneer is geannuleerd

Eind 2016 dook er opeens een nieuwtje op dat een trailer van een nog niet aangekondigde game van Ubisoft verstopt zit in Watch Dogs 2. Daarmee werd ook bekendgemaakt dat diezelfde game, die onder de codenaam Pioneer door het leven ging, in zeer zwaar weer verkeerde.

Nu heeft Alex Hutchinson, creative director van onder meer Far Cry 4 en Assassin’s Creed 3, bekendgemaakt via een uiterst korte tweet dat de game nu toch echt is geannuleerd.

Wat precies de bedoeling was van Pioneer blijft onbekend, tot op heden is er namelijk nooit concrete informatie vanuit Ubisoft gecommuniceerd. Een reden waarom Pioneer nu pas is geannuleerd, is daarom ook niet duidelijk. Wanneer je vraagt naar deze sci-fi game aan Sam, de voorgeprogrammeerde robot van Ubisoft die vragen beantwoord, weet die ook niet van het bestaan af.

  1.   
    BozeBever's avatar

    En toch vind ik dit jammer. Ik kreeg deze teaser volgens mij te zien toen No Mans Sky nog de volle lading bagger over zich heen kreeg en iedereen toe was aan een echt goede space-game die af was (Star Citizen et al). Deze teaser gaf mij de hoop op een Space Survival, uiteindelijk in de trend van Subnautica. Het ‘lonesome cowboy’ achtergrondmuziekje droeg goed bij aan deze hoop.

    Jammer. Had wel graag willen zien wat dit had kunnen worden.