Universal Windows Platform in Windows 10 voorzien van flinke gaming-update

Windows 10 heeft onder pc-gamers niet bepaald een goede reputatie: DirectX 12 maakt de beloften vooralsnog niet waar en veel games worden geplaagd door problemen met het ontwikkelplatform Universal Windows Platform (UWP). Maar dat laatste gaat nu veranderen.

Xbox-baas Phil Spencer beloofde in maart al verbetering in games die via de Windows Store worden verspreid – en dus gebruikmaken van het Universal Windows Platform. Hij deed dat in een reactie op de problemen die Gears of War: Ultimate Edition kende bij de release. Zo werd de framerate standaard beperkt en ondersteunde de game niet meer dan één grafische kaart. Sindsdien hebben games als Quantum Break te maken gekregen met soortgelijke problemen.

Nu blijkt dat Spencer niet slechts loze woorden sprak: er is een update verschenen voor Windows 10, die een paar van de grootste problemen aanpakt. Zo ondersteunt het Universal Windows Platform nu onbeperkte framerates. Daarnaast kunnen gamers er nu voor kiezen om VSync uit te schakelen. En ook voor eigenaren van een G-Sync- of FreeSync-monitor is er goed nieuws, want die technologieën worden vanaf nu ondersteund.

Dit is nog lang niet alles waar pc-gamers over klagen, maar de eerste stappen naar verbetering zijn gezet. En ook als het aan Microsoft ligt, komen er in de toekomst meer verbeteringen in games die gebruikmaken van het Universal Windows Platform.

 1.   
  Musicman88's avatar

  Ik game gelukkig niet via de Windows Store 😛 Maar voor mij tot nu toe nog (bijna) geen problemen met Windows 10 ondervonden. In ieder geval helemaal niet met gamen. Alleen bij een tweede pc gehad dat de startbalk niet meer goed functioneert, maar bij deze pc nog geen problemen gehad. 😀

 2.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Wat me meest irriteert zijn bepaalde games die alleen via Windows store worden verkocht zoals Gears of War. Dat moet stoppen want ik wil graag bij Steam, GOG en Origin blijven. Ze moet zulke games ook aanbieden via andere winkels zodat we een keus hebben waar we het op spelen.

 3.   
  vladimirr's avatar

  en ik maar blijven hopen dat rome total war een barbarian invasion op windows 10 werken.

  pfff grootste fout ooit, om windows 10 te doawnloaden.