PlayStation Network krijgt betere beveiliging met aanstaande komst tweestapsverificatie

Het PlayStation Network staat niet bekend als het meest veilige netwerk, denk maar eens terug aan een zekere gebeurtenis in 2011. Omdat veel mensen toch hun betaalgegevens gekoppeld hebben aan hun PlayStation Network-account is een beetje extra veiligheid nooit weg en dus lijkt Sony eindelijk tweestapsverificatie toe te voegen aan zijn netwerkdienst. Bij tweestapsverificatie wordt het hackers moeilijker gemaakt om accounts over te nemen, omdat je voor bijvoorbeeld het wijzigen van een wachtwoord een code nodig hebt die je over het algemeen ontvangt via sms of een mobiele applicatie.

Wanneer Sony de tweestapsverificatie voor het PlayStation Network precies zal introduceren, is momenteel nog onbekend. Wel laat een medewerker van Sony tegenover het Amerikaanse Polygon weten dat men momenteel voorbereidende maatregelen treft voor de implementatie van dit systeem en dat meer informatie op een later moment zal volgen:

In order to further safeguard our users and their accounts, we are preparing to offer a 2-step verification feature. [M]ore details will be shared at a later date.

  1.   
    Kaiszer's avatar

    Lijkt me heel verstandig! Het is soms wat lastig, maar wel een heel stuk veiliger.

  2.   
    Shadow Sumo's avatar

    Hier ben ik erg blij om 😀 op mijn ps3 was mijn netwerk acount gehacked 😥