Dark Souls 3 crashes op pc lijken bug in belichting

Dark Souls 3 heeft geen hele soepele release, op de consoles dan wel, maar de pc-versie lijkt regelmatig te crashen. Het begin van de game lijkt vooral voor problemen te zorgen en daar zou een bug de oorzaak van zijn, aldus Elioden Ward, een gebruiker van Steam.

There aren’t really any details but if your ‘Lighting’ settings are set above LOW you have a chance to crash when approaching a bonfire. Therefore, the fix is (most of the time) as simple as swapping your Lighting option (in advanced options) to LOW.
Ward meldt dat de bug in de belichting van de game zit, waarbij er kans bestaat dat Dark Souls 3 crasht als je Lighting hoger ingesteld staat dan ‘LOW’ wanneer je een bonfire benadert. De voorlopige oplossing is dus de Lighting op LOW zetten wanneer je deze handeling herhaalt. Helaas werkt deze verandering van instellingen niet altijd.

Wil je niet continu de belichting omlaag schroeven, schijnt een helm dragen in de game ook te helpen. Aangezien het hebben van uitrusting beperkt is aan het begin van Dark Souls 3, is de beste optie voor een helm de Knight-klasse.

Apparently, if you wear a full helmet (a helmet that completely conceals your character’s face/hair) you won’t crash when approaching bonfires, even with your Lighting setting on MEDIUM, HIGH, or MAX.
De crash in de pc-versie is met name bij de eerste bonfire. Uitgever Bandai Namco is ervan op de hoogte en werkt aan een oplossing.

Dark Souls 3 verscheen gisteren voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Onze Mike is hard aan het doodgaan om de review zo snel mogelijk online te krijgen!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren