Amerikaans congreslid ondervraagd over game-aankopen

Een Amerikaans congreslid is in opspraak geraakt. Nu is dat niks nieuws, maar ditmaal ging het niet om rijden onder invloed of mishandeling, deze keer ging het om game-aankopen. Duncar Hunter stond al bekend om het verdedigen van games in het congres, nu blijkt dat hij meer dan duizend dollar aan campagnegeld heeft gespendeerd aan games op Steam.

De Federal Election Commission ondervroeg de vertegenwoordiger over maar liefst 68 verschillende aankopen. Volgers het officiële rapport ging het om aankopen van bij elkaar opgeteld 1302 dollar, die in het financiële rapport van de campagne stonden geregistreerd als ‘persoonlijke aankopen – terug te betalen’. En, dat is zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, niet gebeurd.

Volgens een woordvoerder van het congreslid zijn het aankopen die de zoon van Hunter deed met de creditcard van zijn vader. De woordvoerder zegt dat ze op dit moment druk bezig zijn om de aanklachten te laten verdwijnen.

Wat denk jij? Zie jij Mark Rutte of Geert Wilders al duizend euro spenderen aan games? En welke spellen zouden ze dan spelen?

  1.   
    Thijs.'s avatar

    geertje zou zich vermaken met games zoals insurgency. maar dan vecht die wel altijd als USA natuurlijk