Heb jij interesse in een PlayStation 4K of Xbox 1.5? | CrewGrounds

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox One, zweert persoon B bij de PlayStation 4. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen enkele redacteuren van GamersNET in het maandelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze maand vroegen we ze antwoord te geven op de volgende stelling:

Heb jij interesse in een PlayStation 4K of Xbox 1.5?

Tom Kauwenberg
Nee, ik heb (nog) geen interesse.
Toegegeven, deze generatie consoles was qua techniek al wat verouderd op het moment dat ze de markt betraden. Dat wil echter niet zeggen dat het nu, halverwege hun levensduur, ineens nodig is om te upgraden of af te splitsen met alternatieve uitvoeringen. Niet alleen zou dat het gemak van de consoles ondermijnen, maar zou het in mijn optiek ook nogal overbodig zijn. Een filmpje afspelen op 4K kan die dikke televisie in je woonkamer zelf toch wel en echt mooi gamen op die resolutie is (voorlopig) enkel weggelegd voor de ultra-dikke pc’s van nu. Alsjeblieft Microsoft en Sony, laat de consoles maar gewoon even voor wat ze zijn en focus straks gewoon op een goede comeback met de volgende generatie game-machines. Houdt het simpel en ga voor no half measures

Michiel Brunsveld
Ja, ik ben benieuwd!
Stilstand is achteruitgang, dus elke vorm van doorontwikkeling juich ik van harte toe. Natuurlijk moeten nog veel ontwikkelaars stappen zetten om de huidige consoles maximaal te benutten en games optimaal te laten draaien. Toch ben ik wel benieuwd wat er aan mogelijkheden nog liggen op de korte termijn. Misschien is het te snel om bijvoorbeeld eind dit jaar al over te stappen op een tussengeneratie, maar wie weet maken Sony en Microsoft de keus bijna onmogelijk met toffe aankondigingen. Kom maar op met die onthullingen tijdens de E3!

Daniël de Zwart
Nee, ik heb (nog) geen interesse
Hoe erg gamers misschien snakken naar consoles die zich een tijdje kunnen meten met een aardige pc, vind ik het voorlopig nog wel prima. De PlayStation 4 begint steeds meer potentie te benutten en straks met Uncharted 4: A Thief’s End krijgen we een nieuwe standaard. De games zien er prima uit, draaien over het algemeen lekker, al hadden we wellicht meer verwacht van deze generatie. Maar om nu al met een 4K-versie aan te komen lijkt mij wat vroeg, gezien de consoles twee jaar oud zijn. Laat Sony, Microsoft en Nintendo maar lekker verder ontwikkelen voor een krachtige nieuwe generatie, die over een paar jaar best mag verschijnen. Voor nu voldoet mijn PlayStation 4 prima.

Leon Stougie
Ja, ik ben benieuwd!
Uiteindelijk staat of valt mijn interesse voor een PlayStation 4K (of Xbox One 1.5) met datgene wat deze vernieuwde console allemaal weet te bieden. Zo zie ik best potentie voor een PlayStation 4 die wel 4K-video’s af kan spelen (voor die handvol consolegamers die over een 4K-setup beschikt), waarop nieuwe games net wat fraaier ogen en waarbij wellicht de VR-unit van de PlayStation VR ook vast is ingebouwd om het aantal kabels te verminderen. Zo lang de toekomstige PlayStation 4-games ook gewoon prima blijven draaien op de ‘normale’ PlayStation 4, zie ik ook weinig reden tot klagen voor de PS4-eigenaren die liever niet wéér een nieuwe console aanschaffen.

Koen van Susteren
Nee, ik heb (nog) geen interesse
Ik heb nog geen Xbox One of PlayStation 4 in mijn bezit en de komst van verbeterde versies zal daar geen verandering in brengen. Ik ben zeer tevreden met mijn pc en de games die daarvoor uitkomen. Zeker nu een groot aantal Xbox One exclusives ook voor Windows 10 verschijnen, heb ik de Xbox One al afgeschreven. Als ik door de introductie van de PlayStation 4.5 ergens een normale PlayStation 4 goedkoop op de kop kan tikken, heeft dat bovendien mijn voorkeur boven een duurdere nieuwe versie.

  1.   
    Emrys1804's avatar

    Nee,
    ik heb zelf mijn Xbox nu net een jaar en ik verbaas me er elke keer weer over wat dat ding eigenlijk allemaal kan. Ook willen veel mensen al veel betere graphics hebben, zelf kijk ik dan terug waar ik een jaar geleden nog op aan het gamen was (ps3) en dan wordt ik weer blij als ik me Xbox one op start en zie hoe dat eruit ziet!

  2.   
    Crazysamuel's avatar

    Ik ben niet geintreseerd erin puur omdat het geen toegevoegde waarde is op dit moment.

    1. 4K er zijn geen games nog in 4k.
    2. de updates in cpu en graphics zijn ook heel minimaal.
    3. fysiek veranderd de console alleen, andere design.

    Het enig voordeel is dat the phat versie goedkoper wordt waardoor meer consumers het zullen kopen.
    Maar voor de rest blijft het gewoon playstation 4 met miner changes.

    Ik zou pas echt een 500 of iets dergelijk gaan uitgeven.

    als het een degelijk update is kleine aanpassing aan de controller share knop Bijv.

    de cpu en gpu een degelijke update hebben gehad waardoor meer uit de playstation kan halen dan er in zit.

  3.   
    Moodey's avatar

    Wanneer mensen dit gaan supporten, geven ze Sony en Microsoft om de current gen nog wat extra uit te melken met een extra functie die bijna niks kost. Gooi er dan tenminste een volledig nieuwe console versie tegenaan

  4.   
    Neros's avatar

    Geen interesse – de kracht van een console is juist om het geheel simpel te houden. Je koopt een game, stopt het in een apparaat en spelen maar. Indien men in de consolewereld ook gaat werken met upgrades, dan kun je net zo goed stoppen met consoles. De simpliciteit is voor mij juist een belangrijke reden om console gamer te zijn. Indien men gaat werken met upgrades, kan ik net zo goed overstappen op een PC.

  5.   
    Gajes859's avatar

    De huidige generatie Playstation/Xbox is wat mij betreft perfect en kan nog een hele tijd mee.
    Laat ontwikkelaars eerst goed werken met deze console, dan zal je zien wat er allemaal nog meer in zit. Als ik al zie wat spellen me nu laten zien, prachtig gewoon.
    FullHD is op mijn 55″-tv prachtig, dus waarom zou ik aan de 4K moeten ?

  6.   
    FireBallz's avatar

    Tot nu toe ben ik nog dik tevreden met mijn PS4. Geen interesse dus.

  7.   
    NuckChorris's avatar

    Nee, geen interesse.

  8.   
    mmx's avatar

    Nee helemaal niet

  9.   
    remcoabc's avatar

    nee, ik zit zelf op dit moment nog bij de ps3 en pc dus vind het zelf allemaal niet echt nodig en wil het ook helemaal niet, want waarschijnlijk zal de tussengeneratie er voor zorgen dat de derde generatie niet meer ondersteund gaat worden. Wat dan weer grote gevolgen zal hebben voor de evengoed vrij grote groep die nog op de ps3 of xbox 360 speelt.

    Verder nog even een tip: lange berichten moeten in de app ook ondersteund worden. krijg nu steeds de melding: er is een onbekende fout opgetreden 😡

  10.   
    tranceguy's avatar

    Ben best wel benieuwd ja… Maar of iker1aanschaf?Voorlopignog ff niet.. Gelukkigkomt ie voorlopigniet en t is nog steeds maar zeer de vraag of ie welgaat komen want officieel is er gewoon niks, alleen geruchten en die geloof ik dus totaal niet… Dus tis nog maar de vraag offie überhaupt gaat komen…