Ubisoft bevestigt dat Watch_Dogs 2 DirectX 12-ondersteuning krijgt

Op de afgelopen Game Developers Conference is erg veel nieuws aangekondigd: z贸veel zelfs dat het nieuws nog steeds naar buiten blijft komen. Op de persconferentie van AMD, producent van grafische kaarten, werd bijvoorbeeld Watch_Dogs 2 behandeld. Hoewel Ubisoft al een tijdje open is over het bestaan van het vervolg op Watch_Dogs, hebben we tot nu toe maar weinig informatie over de game gekregen.

Maar op AMD’s GDC-persconferentie werd verteld dat de pc-versie van Watch_Dogs 2 DirectX 12 zal ondersteunen. Op zich is dat natuurlijk niet heel verrassend, aangezien Windows 10 (en dus DirectX 12) al ruim een halfjaar uit is. Wat w茅l enigszins verrassend is, is dat dit nieuws via AMD naar buiten wordt gebracht: het eerste deel in de franchise maakte nog nadrukkelijk gebruik van technologie毛n van concurrent NVIDIA.

Het is niet bekend hoe Watch_Dogs 2 precies gebruik gaat maken van DirectX 12, maar we hopen natuurlijk dat de prestaties bij de lancering een stuk beter zijn dan die van de eerste Watch_Dogs.

Ook over de releasedatum is natuurlijk nog niets bekend, aangezien we zelfs nog geen aankondigingstrailer hebben gezien. Wel is het waarschijnlijk dat we op de E3 van dit jaar meer te weten komen over Watch_Dogs 2.

Denken jullie dat Ubisoft heeft geleerd van zijn fouten bij de eerste Watch_Dogs? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Hoewel erg veel slechte recensies van het eerste deel heb ik daarvan enorm genoten en ben ik ook zeker van plan om het tweede deel rebooten!

  2.   
    Downzilla's avatar

    Enig idee of ze de snowdrop engine gaan gebruiken?

  3.   
    mheiden21's avatar

    Moeten we de publisher of de devs de schuld geven? Desalniettemin heb ik plezier gehad in het eerste deel en hopelijk straks ook in deel 2.

  4.   
    Moodey's avatar

    Hoop dat WD2 meer replayability heeft dan 1, concept is fucking awesome alleen uitwerking mweh

  5.   
    Sa.'s avatar

    Er is een Watch_Dogs mod voor GTA V op de PC met nog meer hacking mogelijkheden dat de originele game. Dat zegt denk ik wel genoeg. Ik vond WD 1 een zeer geslaagde game, alleen ik wil meer hack mogelijkheden! Niet alleen maar dingen triggeren of aan/uit zetten. Dit geeft veel meer replayability aan missies en free-roam is dan ook een stuk leuker denk ik.

  6.   
    GamerJaime's avatar

    Ik heb me ook goed vermaakt met Watch Dogs al moet ik als Ubi fan wel toegeven dat ze koning zijn in hoge verwachtingen scheppen en die vervolgens niet nakomen. Dat deden ze met Watch Dogs en recent met The Division. Begrijp me niet verkeerd, het zijn nogmaals prima games maar ik heb wel in mijn achterhoofd dat het niet zo fenomenaal wordt als dat ze bij de E3 zullen laten zien. En ik ben daarin denk ik niet de enige. En dat is hun eigen domme schuld. Maar ik ben heel benieuwd naar de eerste beelden.

  7.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Geweldig nieuws.

    Krijgen we daar overgens ook nog downgraded graphics als een extraatje, of alleen als je preorderd.

  8.   
    23tygo's avatar

    Natuurlijk hoop ik dat WD2 een stuk beter gaat worden, maar toch had ik erg genoten van het eerste deel.

  9.   
    MikeGevers's avatar

    ”DutchGamer-W-“ schreef, "Geweldig nieuws.
    Krijgen we daar overgens ook nog downgraded graphics als een extraatje, of alleen als je preorderd."

    Misschien was de downgrade juist wel een feature van WD1: door de pc-versie te hacken, kon je betere graphics unlocken 馃槢

  10.   
    FireBallz's avatar

    Ik heb best genoten van Watch Dogs. Om eerlijk te zijn vind ik het nog steeds echt een erg goed spel, maar ik speel het ook op de PS4. Dan loopt het blijkbaar net even wat soepeler dan op de PC. Ubisoft MOET wel geleerd hebben van hun fouten, want anders gaat het met de koopcijfers net zoals met Assassin’s Creed. Ik bedoel, ondanks dat Syndicate een beter spel was dan Unity, zijn de koopcijfers wel heel erg tegengevallen. Gelukkig even dit jaar geen AC, en hopen dat in 2017 de naam Assassin’s Creed eindelijk weer eer wordt gedaan, want na Revelations (alweer 5 jaar geleden) is het niet veel meer geworden.

  11.   
    Ryan2000's avatar

    Watch dogs was niets mis mee, sommige dingen konden wel beter. Maar heb er veel plezier aan gehad. Ben benieuwd wat deel 2 ons gaat brengen 馃榾