Xbox One-versie Dark Souls 3 draait stotterend op 900p

De pc-versie van Dark Souls 3 draait op 60 fps, maar dat privilege is niet weggelegd voor consolebezitters. Waar de PlayStation 4-versie nog een vrij stabiele 1080p/30 fps-ervaring voorschotelt, presteert de Xbox One aanzienlijk minder goed.

Digital Foundry ontdekte dat de Xbox One-versie draait op een native 900p-resolutie. Ook de framerate laat te wensen over: deze hoort stabiel op 30 fps te draaien, maar zakt in de praktijk regelmatig in. De PlayStation 4-versie presteert ook op dit gebied aanzienlijk beter.

Desalniettemin is Digital Foundry redelijk tevreden over de graphics. De auteurs merken op dat de omgevingen fraai ogen en dat de Xbox One-versie, ondanks de lagere resolutie, vrijwel hetzelfde oogt als de PS4-editie.

From Software heeft gereageerd op de analyse door aan te geven dat de huidige build nog niet af is. De ontwikkelaar benadrukt dat de game een day one-patch zal krijgen die de prestaties verbetert. Of dit tevens betekent dat de Xbox One-versie een hogere resolutie krijgt, werd niet gezegd.

  1.   
    Tom 2.0's avatar

    Een stotterende frame-rate ligt in mijn ogen echt bij de ontwikkelaar. Ik heb destijds Crysis 3 voor de playstation 3 nooit uitgespeeld, omdat Crytek de graphics dusdanig had opgeschroefd dat je de framerate op sommige momenten echt te laag was. Hier zie ik hetzelfde gebeuren: mooie graphics ten kostte van de algemene performance. Zonde.

  2.   
    NoFearz's avatar

    From Software heeft gereageerd op de analyse door aan te geven dat de huidige build nog niet af is. De ontwikkelaar benadrukt dat de game een day one-patch zal krijgen die de prestaties verbetert.

    In de video wordt er getest met de Japanse editie. Deze is al gereleased op 24 maart. Hoe kan de huidige build dan nog niet af zijn? Day one patch moet dan ook al geweest zijn.

  3.   
    Moodey's avatar

    Omdat ontwikkelaars zeggen wat de consument willen horen. Als er uiteindelijk niets aan gebeurd maakt t ook niet uit.

  4.   
    Noice!'s avatar

    NoFearz schreef, "

    From Software heeft gereageerd op de analyse door aan te geven dat de huidige build nog niet af is. De ontwikkelaar benadrukt dat de game een day one-patch zal krijgen die de prestaties verbetert."

    In de video wordt er getest met de Japanse editie. Deze is al gereleased op 24 maart. Hoe kan de huidige build dan nog niet af zijn? Day one patch moet dan ook al geweest zijn.

    Die day One patch (see what I did there) is schijnbaar nog niet vrijgegeven voor het Westen, sowieso een belachelijk verhaal natuurlijk omdat ze hem in het Engels spelen maar wij PS4 spelers wel moeten wachten. Dat stotteren ligt niet aan de One, wiens framerate maar marginaal lager is, het ligt aan die engine van ze. From levert geweldige games qua sfeer, maar technisch zijn ze altijd verschrikkelijk en het is onbegrijpelijk dat zij niet voor Dark Souls 1 en 2 graphics gaan maar dan met een steady 60 fps en goede post processing effecten.

    Het beeld “stottert” door de verkeerde weergave van de 30 frames per seconde, iets wat je in Bloodborne ook zag. Volgens mij “kopieert” deze engine frames automatisch zodra hij op zware stukken terecht komt waardoor de fps hoger blijft, maar wat er gebeurt is dat frames niet goed achter elkaar worden neergezet waardoor je een schokkerig beeld krijgt, zowel op de One als op de PS4. Beetje stemmingmakerij om dit er niet bij te vermelden overigens, het staat duidelijk in het artikel en was bij BloodBorne, zeker in het begin, niet anders.

  5.   
    LeroyJenkins's avatar

    Heb hem voor de One in pre order staan, heb ook een PS4 maar ga toch voor de One versie puur vanwege de Elite Controller en ik ga ervan uit dat de patch een hoop verbeterd.

  6.   
    Dannytjuh's avatar

    Ik ben niet echt tevreden met m’n xbox one, vandaag probeerde ik split screen multiplayer in Black Ops 3 en holy shit wat slecht. 25-30fps en de graphics waren nog slechter. Ook heb ik Just Cause 3 verkocht want dat werkte ook helemaal niet soepel… jammer dat het zo gaat.

  7.   
    Pollins's avatar

    Speel just cause 3 echt zonder enig probleem!

  8.   
    PaNNa's avatar

    Dannytjuh schreef, "Ik ben niet echt tevreden met m’n xbox one, vandaag probeerde ik split screen multiplayer in Black Ops 3 en holy shit wat slecht. 25-30fps en de graphics waren nog slechter. Ook heb ik Just Cause 3 verkocht want dat werkte ook helemaal niet soepel… jammer dat het zo gaat."

    Ik hoor dit de laatste tijd veel, dit is waarschijnlijk dat er veel mensen afhaken op de xbox one.

  9.   
    FireBallz's avatar

    Zo jammer, het had echt een klapper kunnen worden.

  10.   
    GBA43's avatar

    Dannytjuh schreef, "Ik ben niet echt tevreden met m’n xbox one, vandaag probeerde ik split screen multiplayer in Black Ops 3 en holy shit wat slecht. 25-30fps en de graphics waren nog slechter. Ook heb ik Just Cause 3 verkocht want dat werkte ook helemaal niet soepel… jammer dat het zo gaat."

    Het enige verschil is dat de Split Screen modus van BO3 zelf slecht ontwikkeld is, fps zakt in en graphics zijn gedowngrade in splitscreen door Treyarch. Zelfs op de PC is het slecht.
    Dus dat staat verder los van de Xbox One.