Meer informatie over features Pokémon Go bekendgemaakt

Kregen we eerder nog de eerste gameplay beelden van Pokémon Go te zien, krijgen we nu meer informatie over de features die in de mobiele game zitten. The Pokémon Company en Niantic Inc. onthullen vandaag namelijk een aantal nieuwe zaken! Zo kun je in Pokémon Go over ter wereld op jacht gaan naar de verborgen zakmonsters. Hierbij komen sommige wilde Pokémon alleen voor in hun natuurlijke omgeving.

Pokémon van het type Water verschijnen bijvoorbeeld uitsluitend in de buurt van meren en oceanen. Wanneer spelers in Pokémon Go de wereld om hen heen verkennen, trilt hun telefoon als er een Pokémon in de buurt is. Zodra ze een Pokémon aantreffen, kan hij gevangen worden door via het touchscreen van de telefoon een Poké Ball te gooien. Poké Balls en andere speciale voorwerpen zijn te vinden bij PokéStops. Deze bevinden zich op interessante plaatsen, zoals kunstobjecten in de openbare ruimte, gedenkplaten en monumenten.

Als spelers verder komen in zakmonsterjacht, stijgt hun Trainer-level. Hierdoor kunnen ze sterkere Pokémon vangen en krijgen ze toegang tot meer voorwerpen. Sommige Pokémon kunnen evolueren als dezelfde soort meermaals gevangen wordt. Pokémon-eieren die bij een PokéStop gevonden worden, komen uit nadat de speler een bepaalde afstand heeft gelopen. Wil je daarnaast indruk maken op je vrienden of je eigen ego strelen? Dan kun je medailles scoren in de game die je kunt verdienen met het uitvoeren van allerlei uiteenlopende uitdagingen!

Tijdens het spelen van Pokémon GO worden spelers aangemoedigd zich bij een van de drie teams aan te sluiten en mee te doen aan gevechten in de Gym tegen andere teams. Zodra ze zich bij een team aangesloten hebben, kunnen ze hun Pokémon toewijzen aan lege Gyms. Net als PokéStops zijn Gyms te vinden op locaties in de echte wereld. Omdat per speler slechts één Pokémon in een Gym geplaatst kan worden, moeten de teamleden samen een sterke verdediging opbouwen. Een Gym die door één team opgeëist wordt, kan door de andere twee teams uitgedaagd worden.

Het lijkt er dus op dat de game meer te bieden heeft, dan slechts random rond te kunnen lopen en Poké Balls naar zakmonstertjes te kunnen gooien! Spreken de features hierboven jou een beetje aan of mist de mobiele titel nog iets volgens jou? Deel het hieronder met ons.

 1.   
  djonnieboy97's avatar

  omg geef me de game nu

 2.   
  Dr_Oetlul's avatar

  Ben benieuwd!

 3.   
  Jethy's avatar

  Zo hyped voor dit spel

 4.   
  nielsiebro's avatar

  Sorry hoor maar dit ziet er echt heeeeel erg slecht uit

 5.   
  MikeGevers's avatar

  Ik vraag me een beetje af hoe dit spel omgaat met bandbreedte, aangezien het juist het idee is dat je het buiten plekken met wifi speelt. En wat Pokémon Go doet, lijkt ergens best wel veel op streamen, wat vaak weer databundels verwoest.

 6.   
  Kevidoppo's avatar

  Hebbe Hebbe Hebbe!