Microsoft wil meer cross-buy-games voor Xbox One en Windows 10

PlayStation-bezitters zijn al langer bekend met het begrip “cross-buy”. Games die deze feature ondersteunen hoef je slechts één keer te kopen, waarna je ze kunt spelen op jouw PlayStation 3, PlayStation 4 en Vita. Eerder deze week introduceerde Microsoft een soortgelijke feature voor Quantum Break en nu laat het bedrijf weten dat het deze trend wil doorzetten.

Wanneer je Quantum Break koopt op de Xbox One, ontvang je tevens de pc-versie. Een ludieke actie, die het Amerikaanse bedrijf ook bij volgende games wil inzetten. Dit laat Phil Spencer weten via Twitter:


Dit jaar verschijnt tevens Fable Legends, een game die ook cross-buy ondersteunt. ReCore lijkt tevens een logische kandidaat, al heeft Microsoft voor deze titel nog niets over bevestigd.

 1.   
  gatemaster64's avatar

  Halo master chief collection cross buy? Pretty pls? 😳

 2.   
  G-6's avatar

  Haalt dit niet een beetje het idee van exclusive weg?

 3.   
  Hitman047's avatar

  ”G-6″ schreef, "Haalt dit niet een beetje het idee van exclusive weg?"

  Het blijven wel Microsoft exclusives.

  Al deze games verschijnen alleen in de Windows 10 Store.

 4.   
  G-6's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "[quote=”G-6″]Haalt dit niet een beetje het idee van exclusive weg?"

  Het blijven wel Microsoft exclusives.
  Al deze games verschijnen alleen in de Windows 10 Store. [/quote]

  Het is meer in de zin van: wat is de meerwaarde van de Xbox One als de meeste (zo niet alle) games ook naar de PC komen.

  Zal het dan niet kunnen gebeuren dat Microsoft hierdoor mogelijke Xbox One koper demotiveert om er ook een te gaan kopen omdat de games toch op de PC komen.

 5.   
  Pollins's avatar

  Microsoft streeft naar een platform. Dus dat zou zo maar kunnen. Geen vervolg xbox meer

 6.   
  Sa.'s avatar

  ”G-6″ schreef, "[quote=”Hitman047″][quote=”G-6″].."

  Het blijven wel Microsoft exclusives.
  Al deze games verschijnen alleen in de Windows 10 Store. [/quote]
  Het is meer in de zin van: wat is de meerwaarde van de Xbox One als de meeste (zo niet alle) games ook naar de PC komen.
  Zal het dan niet kunnen gebeuren dat Microsoft hierdoor mogelijke Xbox One koper demotiveert om er ook een te gaan kopen omdat de games toch op de PC komen. [/quote]
  Vaak zijn het niet alleen de games, maar ook het gemak dat de console aantrekkelijk maakt. Mensen hebben al gauw het idee dat PC’s bouwen ingewikkeld is en dat het per definitie duurder is, dat is uiteraard niet waar. Het is echter toch zo dat veel mensen de console makkelijker vinden. Geen gedoe over specs, gewoon 1 Xbox voor €400 aanschaffen en je bent klaar. 😉

 7.   
  Moodey's avatar

  Xbox one zelf uitroeien, Sony t monopolie.

 8.   
  ChrisBoers's avatar

  ”G-6″ schreef, "[quote=”Hitman047″][quote=”G-6″].."

  Het blijven wel Microsoft exclusives.
  Al deze games verschijnen alleen in de Windows 10 Store. [/quote]
  Het is meer in de zin van: wat is de meerwaarde van de Xbox One als de meeste (zo niet alle) games ook naar de PC komen.[/quote]
  Beleving van console-gaming is totaal niet vergelijkbaar met PC gaming. Zijn twee volledig losse zaken. Beetje vergelijkbaar met Mobiel/casual gaming vs console gaming

 9.   
  Neolite's avatar

  Het is onzin dat Microsoft zichzelf hiermee in de vingers snijd. Wat er aan de hand is, is dat Microsoft een hele grote groep Console gamers al voorziet van prima games en nu ook de grootste markt die ze eigenlijk compleet domineren wil voorzien van content. De App Store is voor geïnstalleerd op Windows 10 welke gratis te verkrijgen is voor iedereen met een legale/illegale versie van Windows 7 of 8.1.

  Daarnaast is de Console markt al jaren een Xbox tegen Playstation strijd, Nintendo daargelaten. De PC komt er nu niet ineens bij. Om met de pc mee te kunnen doen in het geweld van de Console ben je vele honderden euro’s meer nodig dan voor een Console. Daarnaast is het gemak van een console in geen enkele manier te vergelijken met die van de Console. Appels met peren vergelijken noemen ze dat ook wel.

  Kortom, Microsoft zet eigenlijk een heel logische stap die ze alleen maar meer revenue en bereik opleveren. Ik zou zelfs willen zeggen dat het mij verbaasd dat ze hier zo lang mee gewacht hebben. Uitstekende zet van Microsoft.

 10.   
  Tom's avatar

  Helemaal mee eens Neolite. Is gewoon een prima stap voor Microsoft om meer gamers mee aan te kunnen spreken. Als zij ook meer exclusives willen voorzien voor pc als platform, doen ze er niemand kwaad mee. Voor Xbox lijkt dat misschien op het eerste gezicht als hunzelf in de vingers snijden, maar het is anderzijds ook een prima kans voor Xbox meer te verenigen met pc. Meer cross-platform multiplayer en cross-buys, het vaker delen van exclusives en het delen van één Xbox hub voor sociale updates, party’s en Achievements. Alles om de link tussen de twee verschillende platformen toch een beetje hechter te maken.

 11.   
  Alias's avatar

  Forza op de pc zou ik totaal niet erg vinden. 8)

 12.   
  Hitman047's avatar

  Alias schreef, "Forza op de pc zou ik totaal niet erg vinden. 8) "

  Het gerucht doet de ronde dat Forza 6 en Forza Horizon 3 ook op PC verschijnen. 😉

 13.   
  Alias's avatar

  Nou ik had mijn Xbox One min of meer al te koop staan maar als dat zo is gaat hij zeker Marktplaats op! Zie het nut er niet echt meer van in om nog een One in huis te hebben als vrijwel alle exclusives ook op de pc uit komen.