Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

HyperX Cloud II gaming headset | GamersNET Gear

Een “7.1” gaming headset voor een schappelijk prijsje? HyperX probeert met de Cloud II precies dat te leveren. Wat krijg je ervoor terug? Tom en Daniël vermoeden dat het hier om een van de beste gaming headsets gaat als het aankomt op prijs/kwaliteits-verhouding. Waarom? Je ziet het in deze nieuwe GamersNET Gear…

  1.   
    Batman360x's avatar

    Leuke headset (behalve de kleur) … maar je hebt hem gelukkig in andere kleuren …

  2.   
    Tom's avatar

    “Gun Black” is wel de dikste uitvoering, gewoon zwart op zwart. Dat roze design matcht echt niet snel mooi bij de rest van je gear, jammer genoeg.

  3.   
    petiertje's avatar

    Ga ik in de gaten houden.
    Maar wat weegt deze headset? sommige headsets zijn vrij zwaar en daar krijg je last van als je die lang op hebt met gamen/muziek luisteren.

    (zoals die ik nu zelf heb, prachtig geluid komt er uit, maar eigenlijk iets te zwaar om comfortabel voor langere perioden te dragen).

    PS. Er zijn ook vrouwelijke gamers, die wit en roze misschien mooi vinden 😉

  4.   
    Tom's avatar

    De headset is absoluut niet zwaar. Uiteindelijk komt het toch aan op veel kunstof, kleine beetje stofjes (nylon, wat nepleer) en licht metalen accenten. Heb er geen hele lange sessies mee gedraaid, maar het gewicht irriteerde mij in ieder geval niet snel. Door de druk tussen de schelpen houdt het geheel zich ook iets beter omhoog, in plaats van alles bovenop je hoofd te laten rusten. Heb hem zelf uiteindelijk niet gewogen, maar volgens HyperX is de headset (zonder kabel) 320 grammetjes.

    En ja, misschien vinden de dames (en Peter) het roze misschien leuk, maar probeer dan ook maar eens een muisje en een toetsenbord te vinden wat er een beetje goed mee kleurt. Persoonlijk vind ik dat vrij belangrijk, en dat wit gaat gewoon niet samen met mijn zwarte-blauwe thema op het bureaublad. 😛

  5.   
    petiertje's avatar

    Thanks Tom 🙂

    Jep, zou zelf ook niet voor deze kleur kiezen. Iets te veel ‘candy theme’ naar mijn smaak, en zwart is altijd goed te combineren met tig andere hebbedingetjes die bij een PC komen kijken (of consoles natuurlijk)

  6.   
    mattioza's avatar

    Haha ‘degelijk’ begint inderdaad wel het stopwoordje van Tom te worden in de Gamersnet Gears. 😀

    Voor de rest duidelijke uitleg!

  7.   
    23tygo's avatar

    Leuke review! Ik heb hem zelf ook (rood met zwarte variant) geweldig ding! Dat 7.1 gebruik ik in sommige games wel en sommige niet het ligt echt aan de game of het er mooier door klinkt. Het is niet zo dat door de 7.1 je dan beter om je heen hoort maar het is wel zo dat is sommige games je echt het gevoel krijgt dat je in een grootte open ruimte zit. Verder is de bouw kwaliteit echt geweldig en de mic is super voor ingame. Het geluid is SUPER en hij is licht en zit heel comfortabel zodat je echt lange game sessies kan hebben met dit ding op. Ik raad hem zeker aan!

  8.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Goeie review!

    Zit zelf te twijfelen tussen deze en de Turtle Beach px24.

  9.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Dus als ik het goed begrijp is het een degelijke headset

  10.   
    Tom's avatar

    Degelijke aanname, inderdaad.

  11.   
    GENERAL_DS's avatar

    Ik ben juist erg fan van de 7.1 virtuele surround sound. Het helpt mij toch bij het competitief gamen. Mooi dat de optie er is om het uit te schakelen. Bij muziek is stereo toch vaak beter dan het virtuele surround sound.

  12.   
    Clonny Games's avatar

    Ik heb zelf een HyperX en een HyperX II. Het geluid is voor de prijs echt heel goed (in stereo!) en hij zit lekker maar er zijn geen drivers te downloaden en de service van Kingston is slecht. Hierdoor zit ik nu met 2 headsets waarvan de mic het niet doet door een driver probleem met Win10. O ja en het snoer krult als een gek, heel vervelend. Gebruik je de headset alleen voor geluid en heb je ca. 80 euro te besteden dan is deze headset perfect. En de eerste is trouwens net zo goed.

  13.   
    Basman01's avatar

    Heb zelf de zwart/rode uitvoering. Imo een Perfecte headset. Geluid is goed(7.1 bringt wat meer volume naar de headset en wat diep gaande geluiden, maar gebruik het niet om echt om me heen te horen) en met gamen, skype en bellen doet de mic het uitstekend. Het mooie van die afneembare cups is dat je een beetje kan customizen, bijv na een lange game sessie kunnen de leren cups(die ook betere noise cancelation hebben) wat warm worden, vind ik opzich niet erg maar als je het zou willen zou je het kunnen aanpassen.
    Draait kan idd soms erg krullen en de aansluiting draad naar headset had iets beter gekund(had liever gezien dat dit een afneembare kabel zoals de mic). Als ik naar school ga neem ik soms liever mn Turtlebeach mee omdat die beter opgevouwen in mn tas kan, wil niet dat mn Kingston kapot gaat 😛

    Goede headset, beste van zijn prijs, echte aanrader.

  14.   
    morkop006's avatar

    Prima review! Goed dat jullie ook zijn ingegaan op dat geemuleerde 7.1. Is puur een marketing truc. Het feit blijft dat het 2 drivers zijn. Vind het dan ook komisch dat mensen beweren dat het geluid beter wordt, het is gewoon een EQ die je geluid alleen maar vertroebeld :P.

  15.   
    NietNickMeneer's avatar

    Beterschap Peter!
    En het is zeker een goede prijs kwaliteit headset alleen jammer dat hij wit met roze is 😛

  16.   
    jkampmeijer's avatar

    Zelf ook deze set in bezit. Zit heerlijk, goed geluid.
    Zet 7.1 tijdens gamen aan, vindt het dan iets mooier klinken, maar echt surround, nee.
    Bij muziek 7.1 uit, dan ook mooi geluid.
    Bevalt ook prima in team-speak en Skype.

  17.   
    KillVannah's avatar

    (null)