EA-baas verdiende 14 miljoen dollar in 2014

EA heeft enkele zeer winstgevende franchises en dat is bij CEO Andrew Wilson niet onopgemerkt gebleven. Uit een rapport van Salary.com blijkt namelijk dat deze man in 2014 maar liefst 14 miljoen dollar op zijn bankrekening mocht bijschrijven.

2014 was een goed jaar voor FIFA en ook The Simpsons Tapped Out was een verrassend groot succes. Naar aanleiding hiervan verdrievoudigde de aandelenkoers van EA en Wilson werd daarvoor goed beloond. Bovenop zijn salaris van 674.00 dollar ontving hij een prestatiebonus van 780.000 dollar, 3,8 miljoen dollar aan aandelen en 8,6 miljoen dollar aan aandelenopties.

In een interview met AFR weekend laat de 41-jarige Australiër weten dat hij zijn succes vooral te danken heeft aan zijn vader:

I was a blue collar kid who came from a working class family. got the work ethic out of my father that has served us well to this day. He would get up at 4 o’clock in the morning and work through to dark.
Wilson was verreweg de meestverdienende directeur van een game-uitgever in 2014. Activision-baas Bobby Kotick moest het stellen met een schampere 6,8 miljoen dollar en Strauss Zelnick, van GTA-uitgever Take-Two, verdiende precies 20.914 Britse pond. Dat krijg je met een serie waarvan slechts 220 miljoen exemplaren verscheept worden…

 1.   
  Bacotje's avatar

  Door geldwolven als dit soort clowns gaat de hele gamingindustrie naar de klote!

 2.   
  DoeMaarWat's avatar

  Je koopt de games niet van de game makers zelf, maar van de bazen op deze manier -.-

 3.   
  Fabianb's avatar

  Strauss Zelnick is tenminste nog een menselijk persoon.

 4.   
  mmx's avatar

  @ EA ik wil de winst wel delen hoor 😉

 5.   
  Noice!'s avatar

  Bacotje schreef, "Door geldwolven als dit soort clowns gaat de hele gamingindustrie naar de klote!"

  De aandelenkoers is verDRIEvoudigd! Weet je wel over hoe belachelijk veel geld dat gaat? Tuurlijk wordt hij hiervoor beloond. En let wel dat het grootste deel van z’n beloning uit diezelfde aandelen komt, hij heeft het maw letterlijk zelf verdiend; waren ze gehalveerd had hij maar een schijntje van die 14 miljoen.

  Als ze het verneuken moeten ze bloeden, maar als ze het goed doen moet het beloond worden. En zeg zelf: EA is toch een heel ander bedrijf onder zijn leiding dan het EA dat we zo verafschuwen?

 6.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Met 2 mill kun je al best goed rondkomen door je leven heen, helemaal als je ongeveer dat bedrag elk jaar verdient.
  Maar wat krijgen de }ontwikelaars{ zelf dan vraag ik me af voor hun harde werk?

  Dus de held(in)en die de games dus zelf in elkaar zetten en progameren met hun (niet letterlijk nemen, tenzij ze voor Konami werken) bloed, zweet, tranen…en misschien kapotte relaties. 🙄

 7.   
  DeAdSeYe's avatar

  Het zijn immers commerciële bedrijven die gerund worden door zakenmensen. Hou er ook rekening mee dat een directeur ook veel verantwoordelijkheden heeft en vaak veel vrije tijd inlevert. Maar als ik 14 miljoen per jaar zou verdienen, zou ik een schijthekel hebben aan vrije tijd. Uiteindelijk werk je maar een aantal X jaar en dan heb je de tijd van je leven.

 8.   
  PSPfreaky's avatar

  Laat mij dat maar even verdienen, dan zou ik het grootste deel (+/- 12 mln) onder de Nederlanders verdelen die het nodig hebben.