Star Citizen harkt 1.3 miljoen dollar binnen door CitizenCon

De gecrowdfunde game die maar nooit (volledig) af lijkt te komen, heeft wederom een lekkere infusie van financiën mogen ontvangen. De gigantische ruimtesimulator Star Citizen wist afgelopen week middels diens eigen conventie, CitizenCon, ruim 1.3 miljoen dollar (!) binnen te slepen.

Het gros van de toename in geldstroom is te danken aan spelers die in-game ruimteschepen aanschaffen met echte valuta, alsmede de gebruikelijke crowdfund-donaties.

Enkel en alleen op 10 oktober zouden met de verkoop van schepen al 379.254 dollar verdiend moeten zijn, zo laat een onderzoek van Eurogamer weten.

De meeste aankopen vonden dan ook plaats rondom de livestream van ontwikkelstudio Cloud Imperium Games, waarin men allerhande nieuwe features tentoonstelde. Zo werd er gesproken over een singleplayer spin-off Squadron 42 met verschijningen van onder meer Mark Hamill, Gary Oldman en Henry Cavill, maar werden ook een bizarre nieuwe face-tracking features en andere nieuwe details getoond.

Onderstaande trailer toont alvast wat Squadron 42 zoal in zal houden qua toon en grote namen. Voor meer beeldmateriaal over de andere onthulde features zijn verschillende livestream VOD’s van Star Citizen alpha 3.3.5 te vinden.

Net als vaker het geval is met Star Citizen, blijven echt concrete data uit. De game en diens spelers kijken nu vooruit naar versie Alpha 3.3, die evenals nog geen releasedatum kent.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren