Bestanden wijzen op story DLC voor GTA 5

Eerder dit jaar gingen meermaals geruchten dat Rockstar geen story DLC zal maken voor GTA 5. Een nieuwe ontdekking wijst echter op het tegendeel.

Dataminer LondonTown2004 ontdekte in de bestanden van de pc-versie delen van een “DLC Management”-component. De belangrijkste stukken van dit systeem staan op de Rockstar-servers en nadat deze gedownload zijn, lijkt het erop dat het speciaal ontwikkeld is voor story DLC. Onderstaande screenshots spreken boekdelen.

Bovendien lijken de bestanden erop te wijzen dat we meerdere DLC-pakketten kunnen verwachten en dat ten minste één hiervan geld zal kosten. Het is natuurlijk mogelijk dat dit overblijfselen zijn uit een tijd waarin Rockstar nog wel plannen had voor story DLC, maar tegelijkertijd is er nu weer een sprankje hoop op een nieuw avontuur van Michael, Trevor en Franklin.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Leon's avatar

  Met dank aan Musicman88 voor de tip!

 2.   
  NietNickMeneer's avatar

  Lijkt me wel leuk weer wat GTA story

 3.   
  Ryan2000's avatar

  Ik hoop echt dat er een dlc komt!

 4.   
  gamerfriend01's avatar

  Hopelijk wel misschien met nieuwe personages πŸ˜‰

 5.   
  NietNickMeneer's avatar

  Hopelijk word deze dlc ook gratis

 6.   
  gamerfriend01's avatar

  NietNickMeneer schreef, "Hopelijk word deze dlc ook gratis"

  Zou ik niet op hopen hoor πŸ˜‰

 7.   
  Sa.'s avatar

  Ik denk helaas dat dit restanten zijn uit een tijdperk waar story DLC nog in de planning stond. Na het succes van GTA Online zullen zich waarschijnlijk veel meer daar op focussen. πŸ˜‰

 8.   
  RikZonderC's avatar

  Lijkt natuurlijk nice als er nog Story DLC komt, maar helaas geven deze beelden ons niet meer zekerheid dan dat we daarvoor al hadden. En wie weet is het wel een fotoshop PRENK.

 9.   
  TheBestGamer's avatar

  Als er een story dlc komt moeten ze die gewoon gratis maken, ik denk dat redelijk wat mensen het niet op prijs stellen als ze moeten gaan betalen voor iets in singleplayer.

 10.   
  gamerfriend01's avatar

  Wat doen ze eigenlijk bij Rockstar behalve wat GTA Online updates. Je gaat mij toch niet zeggen dat er daar honderden mensen aan werken. Ok, ze hebben graag perfectie, maar ze mochten toch nu al een nieuwe game aankondigen GTA V hun laatste grote game is al meer dan drie jaar oud. Hopelijk komt er in 2017 een nieuwe Max Payne, dit waren eens goede shooters πŸ˜‰

 11.   
  gamerfriend01's avatar

  TheBestGamer schreef, "Als er een story dlc komt moeten ze die gewoon gratis maken, ik denk dat redelijk wat mensen het niet op prijs stellen als ze moeten gaan betalen voor iets in singleplayer."

  Elke game vraagt geld voor Story dlc, wat is dit voor een rare opmerking. De devellopers verdienen net meer aan dlc, dan soms aan de game zelf. πŸ™‚

 12.   
  Sa.'s avatar

  gamerfriend01″][quote=”TheBestGamer schreef, "Als er een story dlc komt moeten ze die gewoon gratis maken, ik denk dat redelijk wat mensen het niet op prijs stellen als ze moeten gaan betalen voor iets in singleplayer."

  Elke game vraagt geld voor Story dlc, wat is dit voor een rare opmerking. De devellopers verdienen net meer aan dlc, dan soms aan de game zelf. πŸ™‚ [/quote]

  Dat laatste lijkt me stug, maar het kan. Je hebt wel gelijk dat €20 bijvoorbeeld helemaal niet zo raar is om te vragen voor DLC. Er is niets mis met extra content, het zijn vooral games als CoD en AC die de laatste tijd al op voorhand de DLC aankondigen en het als het ware door je strot douwen. πŸ˜‰

 13.   
  gamerfriend01's avatar

  sdfl schreef, "

  ”gamerfriend01″ schreef, "[quote=”TheBestGamer”].."

  Elke game vraagt geld voor Story dlc, wat is dit voor een rare opmerking. De devellopers verdienen net meer aan dlc, dan soms aan de game zelf. πŸ™‚ "

  Dat laatste lijkt me stug, maar het kan. Je hebt wel gelijk dat €20 bijvoorbeeld helemaal niet zo raar is om te vragen voor DLC. Er is niets mis met extra content, het zijn vooral games als CoD en AC die de laatste tijd al op voorhand de DLC aankondigen en het als het ware door je strot douwen. πŸ˜‰ [/quote]
  Bij cod en star wars battlefront, battlfield….. kost de season pass al bijna de prijs van een nieuwe game toch? Ik vind 50 euro echt super veel voor wat maps

 14.   
  DeAdSeYe's avatar

  Screenshots die eventueel bewerkt kunnen zijn, onofficiΓ«le bron (gta5cheats.com) en een aantal woorden van LondonTown2004 waar ik nog nooit van heb gehoord.

  Zolang er niks verschijnt op Rockstar Newswire, betekent het helemaal niks voor mij! Zoals sdfl ook al aangeeft, dit kunnen nog altijd sporen zijn van de oude versie/oude plannen.

  Al die geruchten van iedereen telkens… Het enige wat bekent is, betaalde DLC in de toekomst en de last-gen (ps3 en Xbox 360) krijgen geen DLC’s meer omdat de last-gen te zwak zou zijn voor alle nieuwe content.

 15.   
  Musicman88's avatar

  Het zijn ook allemaal geruchten die zolang Rockstar ze niet zelf bekend maakt ook maar geruchten blijven. Maar het leek me toch de moeite waard om als nieuwsitem aan te geven. Bovendien staat me iets bij van wat Rockstar zei bij de allereerste release op de last-gen consoles. Ee komt een hele hoop dlc aan voor de game, betaald en gratis. Bijvoorbeeld heists, voertuigen, kleding, wapens, nieuwe missies voor de story mode/ of in ieder geval iets van een vervolg hiervan. Dus dit was te verwachten. De onbelangrijke zooi voor online was te verwachten dat die gratis zou zijn. Maar voor Story ga je natuurlijk wel moeten betalen. En als het goed en genoeg materiaal is heb ik dat er ook voor over.

 16.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  het zal wel een bak zijn er ze er mee aankomen zetten vorig jaar hadden we de heist miss dit jaar dan de story mode

 17.   
  Musicman88's avatar

  Ik gok erop dat de story mode dlc nog betaald gaat zijn en er gaat nog eens een keer een heist update komen waarvoor je zal moeten betalen, de rest van kleine dlc voor hoofdzakelijk de online game zal wel gratis komen. Iedere keer zo beetje bij beetje.

 18.   
  D_Dog's avatar

  Ik heb meer interesse in de Liberty City geruchten die bij GTA Online komen. Rockstar wilde tenslotte een GTA wereld maken, dus dit komt er sowieso. πŸ˜€

 19.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ben zeker benieuwd nieuwe story mode zal we Nice zijn, dan heb ik weer eens een reden om GTA op te starten(ben niet zo van het online gamen)

 20.   
  Hillianii's avatar

  Interesting!