’s Werelds moeilijkste easter egg ontdekt in Battlefield 4?

Soms zijn easter eggs zo prominent geplaatst dat je ze bijna niet kunt missen, andere keren heeft de ontwikkelaar hard zijn best gedaan om ze te verstoppen. Een recentelijk ontdekte easter egg in Battlefield 4 geeft echter een totaal nieuwe dimensie aan het woord “verstoppen”.

Om de easter egg te vinden, moet je met je zaklamp een tekst knipperen in morsecode. Alsof dat nog niet lastig genoeg is, is het bericht ook nog eens geschreven in het Belarussisch!

Dat is echter nog maar het begin. Als het je eindelijk is gelukt de morseboodschap over te dragen, staat je nog een reeks bizarre taken te wachten. Zo dien je bijna onmogelijke puzzels op te lossen, waarvoor je onder andere stapels papier nodig hebt en zelfs slow motion-audiofragmenten moet opnemen en versnellen. Vervolgens dien je nog meer morsecode te knipperen (dit keer nog sneller) en een reeks knoppen in te drukken… waarvan eentje verstopt zit in een boom!

Heb je al deze stappen doorlopen, ga dan naar een andere server en wacht twee minuten op een bepaalde plaats in een bepaalde map. Als je dit allemaal correct doet, verschijnt er tot slot nog één minischakelaar die je moet overhalen. Hierna ontvang je een speciale DICE LA camo, die voorheen enkel beschikbaar was voor de ontwikkelaars van deze studio.

YouTuber Jackfrags ontdekte deze easter egg (vraag ons niet hoe) en zet in onderstaande video alle stappen op een rijtje.

 1.   
  23tygo's avatar

  Wow deze easter egg is echt gewoon te moeilijk en te goed over na gedacht. Toch vind ik het zeker leuk dat ze dit soort dingen erin hebben!

 2.   
  Speedredz's avatar

  Woooow hoelang waren de makers wel niet bezig

 3.   
  HenTactical's avatar

  hoe de hell kom je hier nu weer achter haha

 4.   
  Ralph P Scene's avatar

  Wel goed bedacht!

 5.   
  Sa.'s avatar

  Jhennie schreef, "hoe de hell kom je hier nu weer achter haha"

  Het vinden van deze easter egg is niet eens zo heel moeilijk, de knopjes worden al vrij snel ontdekt door spelers. Het is inderdaad meer die puzzel met die lampjes waar je heel goed over moet nadenken haha! 😉

 6.   
  Neolite's avatar

  Zeer leuk gedaan, DICE ondersteunt haar games tenminste fatsoenlijk.

 7.   
  TinusGN's avatar

  (null)

 8.   
  DaanDeGamer's avatar

  Die gast is insane

 9.   
  D_Dog's avatar

  Bril-jant!

 10.   
  Downzilla's avatar

  Verkeerde titel, de moeilijkste easter egg is nog niet gevonden.

 11.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Ik vraag me nog steeds af wat die GTA V Jetpack easter egg is

 12.   
  Bacotje's avatar

  Iets in mij zegt me dat dit gewoon het werk is van Dice zelf. Dit is onmogelijk om als leek op te lossen, uberhaupt om te weten waar je moet beginnen. Soort van propaganda/reclame misschien?

 13.   
  Leukste's avatar

  Leuk gedaan.