Teaser voor System Shock 3 verschenen

Nog geen maand geleden werd er een remake van het originele System Shock aangekondigd. Ook was Night Dive Studio, de ontwikkelaar van System Shock: Enhanced Edition, in gesprek over een eventueel derde deel.

Die gesprekken moeten al vergevorderd zijn geweest toen ze bekend werden gemaakt, want gisteren verscheen er een mysterieuze teaser-website met een countdown op de website van Otherside. Deze studio is ook verantwoordelijk voor Underworld Ascendant, het vervolg op Ultima Underworld. Op de teaser-site stond een letter S, maar inmiddels staan er al twee.

Na wat graven vond een lid van de RPG Codex-fora bevestiging dat het om System Shock 3 gaat, hoewel het ons niet veel meer vertelt. Op de pagina waar hij op stuitte, stond eerst de volgende tekst:

Join the original team behind Ultima Underworld on a quest to rekindle this legendary fantasy RPG series.
Dat kan uiteraard verwijzen naar de Kickstarter-campagne voor Underworld Ascendant, maar het zou net zo goed kunnen wijzen op een komende crowdfunding-campagne voor System Shock 3. Inmiddels is de tekst echter verwijderd en kunnen gamers zich nog slechts inschrijven voor de mailinglist van System Shock 3.

De countdown loopt over vijf dagen af, dus dan weten we meer.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren