Ook PlayStation 4-games voortaan meerdere keren aan te schaffen | GamersNEP Nieuws

Sony heeft de laatste jaren regelmatig het nieuws gehaald omdat het consumenten opnieuw liet betalen voor games die ze al bezitten. Zo is het in PlayStation Now niet mogelijk om je huidige PS3-collectie te importeren en dit weekend bleek ook dat je jouw PlayStation 2-games opnieuw moet aanschaffen voor 15 euro per stuk. Dit beleid heeft volgens Sony tot “lovende reacties van fans” geleid en daarom zet het bedrijf nu de volgende stap.

Vanaf volgende week is het mogelijk om ook PlayStation 4-games opnieuw aan te schaffen. Voorheen was de grote “Koop nu”-knop in de PlayStation Store onklikbaar wanneer je een spel al had aangeschaft, maar nu kun je er zo vaak op drukken als je wilt! Sony introduceert hierbij zelfs een gul loyaliteitsprogramma: elke keer dat je de game opnieuw aanschaft, krijg je 10 procent korting. Zo heb je na tien keer al een gratis game bij elkaar gespaard! Sony-topman Dubbel Dip vertelt:

De game-industrie evolueert en wij willen niet in het verleden blijven steken. Daarom hebben we ons beleid enkele jaren geleden drastisch vernieuwd, waarbij we meer focus leggen op games uit het verleden. Dit jaar hebben we zelfs voor het eerst meer remasters dan first party-games uitgebracht! Wij zijn daar erg trots op, dat doet geen enkele andere uitgever ons na.
Om de release van deze nieuwe feature te vieren, ontvang je tijdelijk bij elke tiende aanschaf een gratis exemplaar van het hardcoverboek “Mijn console is gewoon beter: Hoe verdedig ik PlayStation in online discussies?”. Dit boek staat vol met handige tips om Xbox-fans te dissen, bijvoorbeeld met Microsofts bekritiseerde DRM-beleid, dat ervoor zorgde dat games uitwisselen met vrienden onmogelijk was en je dus twee keer voor dezelfde game zou moeten betalen. Leuke lectuur voor op de koffietafel of als kerstcadeau.

DISCLAIMER: Hoewel GamersNET doorgaans enkel betrouwbaar gamenieuws plaatst, is de GamersNEP Nieuws-rubriek een volstrekt satirische toevoeging aan ons nieuwsaanbod. Alle feiten, uitspraken en bronnen zijn verzonnen door de redactie en eventuele gelijkenissen met de werkelijkheid zijn puur toevallig. Neem deze artikelen vooral niet serieus: ze zijn GamersNEP.

  1.   
    Ryan2000's avatar

    Haha, geniaal!

  2.   
    DoeMaarWat's avatar

    :’)

  3.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Mooi dit! 😀

  4.   
    Leukste's avatar

    Wow… 😮

  5.   
    gamerfriend01's avatar

    Straks brengen jullie playstation nog op ideeën. 🙂

  6.   
    pepijn_LG's avatar

    stapje bij stapje word het steeds beter

  7.   
    TinusGN's avatar

    Dat boek heb ik toch niet nodig, ik diss die XBoxers wel met mijn beter fliperdieflapstaart die wel in mijn playstation 4 zit.

  8.   
    Kenneloth's avatar

    Wanner houd Sony toch is op met ons dubbel te laten betalen. Moet geen trend worden, straks brengen ze Microsoft nog op ideeen.