Verkoopcijfers Rise of the Tomb Raider vallen vies tegen

De pers is lyrisch over Rise of the Tomb Raider, zo ook onze review, maar de verkoopcijfers vallen behoorlijk tegen met bijvoorbeeld 63.000 exemplaren in de eerste week binnen het Verenigd Koninkrijk. Sony meldt dat de PlayStation 4-versie van Fallout 4 beter verkocht, maar die game heeft natuurlijk ook een veel grotere hype om zich heen.

De timing lijkt de nieuwe Tomb Raider toch de das om te doen, met onder andere Fallout 4, Call of Duty: Black Ops 3, Need for Speed, Halo 5: Guardians, Star Wars: Battlefront als concurrenten. Dit zegt Chris Brown, senior product manager van Sony PlayStation. Daarnaast meldt Paul Rustchynsky, ontwikkelaar van DriveClub, dat Rise of the Tomb Raider het wel goed gaat doen als de game eenmaal op de PlayStation 4 is verschenen.

Ook als we naar de charts kijken, eindigt Rise of the Tomb Raider op plek vier. Dit valt eigenlijk best mee, want van Fallout 4 en Call of Duty: Black Ops 3 winnen is sowieso lastig, zeker omdat deze games op meerdere platformen verschijnt. FIFA 16 staat net boven Lara Croft, op een derde plek. Wat de totale verkopen van de nieuwe Tomb Raider zijn, is niet bekend. In het Verenigd Koninkrijk zal Microsoft er in ieder geval niet blij mee zijn.

1. FALLOUT 4
2. CALL OF DUTY: BLACK OPS III
3. FIFA 16
4. RISE OF THE TOMB RAIDER
5. MINECRAFT: STORY MODE
6. NEED FOR SPEED
7. FOOTBALL MANAGER 2016
8. LEGO DIMENSIONS
9. ASSASSIN’S CREED: SYNDICATE
10. HALO 5: GUARDIANS

 1.   
  stan_the_manNL's avatar

  Ik denk dat in de kerstvakantie nog een hoop verkocht gaat worden.. Ik zit zelf ook nog met Fallout 4 en CoD en heb geen tijd en geld voor ROTTR maar ik wil die game sowieso spelen

 2.   
  King of Heroes's avatar

  De tijdige exclusiviteit zou zowieso al voor mindere verkoopcijfers hebben gezorgd, maar ze hadden dan toch op zijn minst een betere release date kunnen kiezen?

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Ik denk inderdaad dat veel mensen eerder voor Fallout 4 zijn gegaan, en dat ze Rise of the Tomb Raider bewaren voor de feestdagen. En voor een (tijdelijke) Xbox-exclusive is het nog niet eens zó slecht, als je nagaat dat die console het in Europa zoveel slechter doet dan de PS4.

 4.   
  Noice!'s avatar

  Ach ja, Sony verkoopt misschien goed maar ze zijn niet echt lekker bezig.

  Met iemand die een notoire vrouwenmishandelaar is, Chris Brown (senior product manager) in de gelederen, hoef je jezelf echt niet op de borst te kloppen. #FreeRiRi #NvRforget!

 5.   
  PlaystationNation's avatar

  Hadden ze het maar niet alleen voor de xbox uitpeten brengen, eigen schuld. Ze hadden het kunnen voorspellen.

 6.   
  Bram_M99's avatar

  Tja dat is ook echt niet slim… Dat hadden velen al kunnen bedenken als je alleen al naar de games kijkt die er rondom uit kwamen.

 7.   
  LeroyJenkins's avatar

  Op zich jammer want Rise of the Tomb Raider is erg vet, ik speel het naast Fallout 4 maar Rise of the Tomb Raider is zeker geen slechte game.

  Ze hadden beter een andere release datum moeten prikken , opmerking van op de PS4 zal hij beter verkopen wat in bericht staat is tot op heden koffie dik kijken.

 8.   
  GrijzeVos's avatar

  Hoe valt dit tegen? de nummer 1 tot 3 zijn multiplatform games…

 9.   
  PaNNa's avatar

  Zal wel met de release in dezelfde periode te maken hebben, voor mij was het ook kiezen. M’n zakken puilen allesinds niet uit met geld.

 10.   
  mattioza's avatar

  Niet verwonderlijk inderdaad. Exclusief xbox en de meeste mensen hadden geld voor Fallout 4 OF Rise of the Tomb Raider en bij Fallout krijg je meer speeluren voor je geld.

 11.   
  vitrix's avatar

  Ik wacht lekker tot de pc versie uit kom om hem te kopen 🙂

 12.   
  FireBallz's avatar

  Ik moet ook wel zeggen dat het te stil was rond deze game. Iedereen was van ‘Fallout 4 komt er aan, heb er mega veel zin in’, terwijl het nu dan net lijkt alsof ROTTR een prutsgame is. Verdient die reputatie niet. Ik snap het ook wel weer. Ik bedoel, FIFA, CoD, Fallout, NFS; dat zijn wel namen waar je even naar kijkt voor dat je naar andere releases kijkt. In elk geval vind ik het zonde.

 13.   
  Sa.'s avatar

  Timing was erg bagger. Met giganten als Halo, Assassin’s Creed en de langverwachte reboot van Star Wars: Battlefront kan je erop wachten dat jouw minder bekende game in het niet valt. 😉