Konami helpt mee aan bionische Metal Gear Solid-arm voor gehandicapte gamer

De high-tech, symbiotische arm uit Metal Gear Solid V: The Phantom Pain: wie wil hem niet? Niemand natuurlijk, aangezien je er zelf een lichaamseigen arm voor op zou moeten offeren. Voor de 25-jarige Britse gamer James Young is dat echter een ander verhaal: hij verloor in een ongeluk op het treinspoor van Londen een been en een arm en nu komt de jongeman in aanmerking voor een prothetische arm. Met een beetje wikken en wegen heeft hij het zelfs zo ver kunnen krijgen dat hij de prothese-arm uit Metal Gear Solid krijgt, mét hulp van het ontwikkelteam van de game en meer experts op het gebied van protheses.


In samenwerking met erkend prothese-kunstenaar Sophie De Oliviera Barata, een team van robotics engineers en ontwerpers zal Konami Digital Entertainment pogen een levensechte, werkende Metal Gear Solid-prothese te maken voor Young. De arm zal zo veel geïnspireerd worden door de prothese van Big Boss in de laatste Metal Gear-game, maar tegelijkertijd moet deze qua functionaliteiten wel aangepast worden op Youngs smaak en eisen.

Wil je volgen hoe het team van Konami en De Oliviera Barata stukje bij beetje dichterbij ’s werelds meest functionele en unieke game-merchandise komen, check dan ook ThePhantomLimbProject voor meer beeldmateriaal en updates rondom Youngs nieuwe arm.

 1.   
  soldierarjan's avatar

  Dit is wel een hele toffe actie voor een gamer.

 2.   
  Bram_M99's avatar

  Sick!

 3.   
  PaNNa's avatar

  Heel mooi dat die mensen aan dit project willen meewerken. Ik denk dat dit veel tijd en denkwerk zal kosten.