Nintendo NX is hybride tussen console en handheld?

Momenteel weten we nog weinig over de Nintendo NX, behalve dat deze nieuwe console van Nintendo momenteel in ontwikkeling is. Wel gonzen er al lange tijd geruchten over het apparaat. Zo wisten we jullie eerder te melden dat de controller mogelijk scrollbare schouderknoppen krijgt en ook bevat het apparaat waarschijnlijk geen disklezer.

Deze week hebben bronnen tegenover de Wall Street Journal bevestigd dat Nintendo speciale NX dev kits heeft verstuurd naar third-party ontwikkelaars. Nintendo hoopt dat deze studio’s aan de slag gaan met games voor de console, zodat deze bij de release een sterke line-up heeft.

De bronnen melden tevens dat aan de Nintendo NX een “mobiele unit” bevestigd is, die gebruikt kan worden als draagbaar apparaat. Mogelijk gaat het hier om de vernieuwde GamePad, die we eerder op patenttekeningen zagen. De bronnen meldden niet duidelijk of deze mobiele unit ook buiten het WiFi-bereik van de console gebruikt kan worden.

Tot slot laten de bronnen weten dat Nintendo “de beste chips in de industrie” wil gebruiken voor de console. Dit komt overeen met het eerdere gerucht dat AMD de NX-processor ontwikkelt.

Analisten voorspelden eerder dat de Nintendo NX mogelijk in juli 2016 al verschijnt. De Wall Street Journal-bronnen bevestigden dat een release “begin volgend jaar” inderdaad niet ondenkbaar is. Een onthulling lijkt dus niet ver meer van ons verwijderd.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Alsjeblieft Nintendo niet weer z’n grote brede tablet als standaard controller, voor spellen als mario maker misschien leuk.
    Maar als spellen donkey kong of mario kart is het niks, het blijft persoonlijk maar ik kan er maar niet aan wennen veel te breed is dat ding ook om vast te houden en te gamen.

    Of geef dan een gewone controller erbij, en niet dat je die nog voor 50 euro los moet kopen ofzo.

  2.   
    Mandamo's avatar

    Zou grappig zijn als deze console de ps4 en xbone omverblaast qua specs. 🙂

  3.   
    WingsofLifex's avatar

    Een nieuwe console en handheld in 1. Hmm, ben een hele erge Nintendo fan maar hier heb ik wel mijn twijfels over. Maar ik ga er pas over oordelen als ik het gezien heb. Voor die tijd kunnen we natuurlijk alleen maar speculeren. Ben wel benieuwd wat Nintendo er van gaat maken. Maar het is Nintendo, het word vast wel iets goeds! Ik heb er in iedergeval vertrouwen in. 8) 😀 😆

  4.   
    Speedredz's avatar

    idd mamdamo

  5.   
    OnOwned's avatar

    @Mandamo Het zou idd wel vet zijn als de specs superieur zijn, maar dan moet Nintendo eerst ervoor zorgen dat ze daadwerkelijk die Third-Parties binnen gaan halen (met behulp van die goede specs). Anders krijg je weer alleen een nieuwe Kart, Smash Bros en Super Mario voordat ook deze console langzaam dood gaat. Net als zijn voorganger.

  6.   
    Noice!'s avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Alsjeblieft Nintendo niet weer z’n grote brede tablet als standaard controller, voor spellen als mario maker misschien leuk.
    Maar als spellen donkey kong of mario kart is het niks, het blijft persoonlijk maar ik kan er maar niet aan wennen veel te breed is dat ding ook om vast te houden en te gamen.
    Of geef dan een gewone controller erbij, en niet dat je die nog voor 50 euro los moet kopen ofzo."

    WoT incoooommmiiiinnnnngggg!! 😀

    Ik weet nog toen ze die afzichtelijke tablet/ Gamepad/ controller presenteerde dat ik echt m’n hand tegen m’n voorhoofd sloeg; na de Wii dacht ik alles al wel gezien te hebben, komen ze ineens daar mee! Daarna verder die hele Wii U vergeten tot we een keertje, een maand of 9 na de launch gok ik, boodschappen deden in Bels bij de Carrefour. Daar stonden die 8gb modellen op een grote stapel voor €150 en ik moest echt even 2 keer kijken of ik het goed zag.

    Uiteraard meteen 3 van die units mee naar huis genomen en mezelf en m’n broertjes voorzien van een Wii U…maar wat een geweldige controller is dat ding! Dit is echt niet omdat ik een Ninty fanboy ben, wat wel zo is trouwens, maar ik vind hem echt heel fijn. Juist dat hij zo breed is zorgt ervoor dat ik nooit verkrampt zit de spelen en ik pak eigenlijk altijd de Gamepad, behalve met SSB.

    Die NX kijk ik super naar uit moet ik zeggen. Tijdens het Wii tijdperk was het moeilijk om van Nintendo te houden voor me, maar zoals gezegd heeft de Wii U me aangenaam verrast. Het is eeuwig zonde dat niet elke gamer ervaart wat een geweldige games er al voor zijn uitgekomen en ik hoop dat de NX daar verandering in gaat brengen. Geen diskdrive betekent overigens niet per definitie dat Nintendo digitaal gaat, dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk zelfs. Ik denk dat het wel eens kan betekenen dat Nintendo op een systeem met flashcards of soortgelijk spul overstapt; eindelijk weer cartridges! Dat zou echt goed nieuws zijn want die blu ray troep maakt een hoop lawaai en is rete traag.

    Uiteindelijk is het een hoop koffiedik kijken en ik hoop vooral dat Nintendo geen gekke dingen gaat doen. Het “lateraal denken” waar ze zo prat op gaan moeten ze gewoon blijven doen, wat overigens nog betekent dat ze de kracht van een PS4 voor een redelijke prijs kunnen brengen, en ze moeten niet concurreren met Sony en MS, maar die zo begeerde “blue ocean” weer vinden waar ze in niemands vaarwater komen.

    Een hybride console, met een thuisunit, een handheld voor onderweg en misschien zelfs mobile integratie is echt wel een droom van me. Lekker met de handheld gamen in bed, in de trein, als de kinderen op zwemles zijn of ik in de auto wacht als m’n vrouw boodschappen doet om vervolgens de thuisunit op te zoeken en m’n handheld erin te klikken en op m’n 60″ scherm verder te gaan. Als ze dit goed willen doen moet er behoorlijk wat kracht in de handheld zitten en moet deze uit te breiden zijn tot een volwaardige homeconsole, wat betekent dat het toch weer lastig ontwerpen wordt. Maar als de basis goed is, kunnen 3rd parties hun games direct porten met een soort remote play optie waarin de homeconsole the heavy lifting doet en kan Nintendo zelf games creëren die écht natively speelbaar zijn op de handheld en beter worden (grafisch, hogere framerate, AO, AA etc) als je hem linkt aan de thuisunit.

    TL;DR Jeeeuujj!!

  7.   
    jelte23's avatar

    Ik ben benieuwd naar wat Nintendo gaat bieden.

  8.   
    WildRetro's avatar

    Ik laat me verassen door Nintendo. Als de controller nou de breedte heeft van de 3ds en je daar verder op kan spelen heb ik wel interesse. Ze moeten zichzelf bewijzen zoals ze deden met de Snes en de classic games oppakken zoals Kid Icarus Metroid en een ouderwetse Mario. Maar of ze tussen al t geweld van Sony en Microsoft komen betwijfel ik.

  9.   
    noah81's avatar

    Kom eerst maar eens met de nieuwe zelda, duurt allemaal veels te lang!

  10.   
    Zultkop's avatar

    Nintendo gaat mobielen spellen maken ze kunnen niet meer concureren met sony. Daarom wordt de nieuwe sebiet een handheld device. nie xbox, nie nintendo kan tippen aan sony daarom gaan ze nieuwe dingen doen om de aandacht van u af te leiden. Trap er niet in!! 8)