Jason Voorhees keert terug in Friday the 13th: The Game

Net nadat wij de suspense van Until Dawn achter de rug hebben, blijkt er opnieuw een horror-ervaring naar ons onderweg te zijn. In dit geval gaat het om Friday the 13th: The Game, waarin de beruchte Jason Voorhees zijn opwachting zal maken. Jason, bekend om zijn ijshockeymasker en nietsontziende jacht op tieners, is een icoon in de horror-wereld en meer dan eens brachten ontwikkelaars hem tot leven in games.

Kickstarter is het platform via waar men Friday the 13th: The Game wil laten verschijnen en daarvoor is momenteel 700.000 dollar nodig. In een game die draait om deze bloeddorstige hoofdpersoon, is het duidelijk dat er slachtoffers gaan vallen. De aanpak is net iets anders en doet denken aan het principe van Evolve.

Friday the 13th: The Game is a third-person, asymmetrical multiplayer title where one player controls Jason Voorhees while the remaining seven control camp counselors trying to survive the night.That’s right…1v7 multiplayer set in the semi-open world of Camp Crystal Lake! It’s a classic horror fan’s dream, no shaky cam, no found footage. We want you to know we’re revitalizing the golden era of slashers, and putting you at the controls of each horrific, blood-splattered moment.
Het kat en muisspel zal een nieuwe dimensie krijgen als je niet degene bent die wordt opgejaagd, maar als Jason door Camp Crystal Lake sluipt om een slachtpartij aan te richten. De slasher wordt gemaakt met medewerking van ervaren rotten in het horror-vak, zoals Sean S. Cunningham (The Last House on the Left), Tom Savini (Day of the Dead) en Kane Hodder (Jason Voorhees in vier Friday the 13th-films).

Het toegezegde geld staat momenteel op dik 80.000 dollar en daarmee is al een aardig deel van het totaal binnen. Er is nog een maand te gaan en het is dus goed denkbaar dat Friday the 13th: The Game gaat verschijnen. Als dat zo is, moet dat gebeuren in oktober volgend jaar. De game staat op de verlanglijst voor de PC, PlayStation 4, Xbox One en Steam.

 1.   
  PaNNa's avatar

  Ja het zou misschien wat kunnen worden als een new gen slash/survival game, ik wacht al de volgende artikels af 🙂

 2.   
  Speedredz's avatar

  Oh jeej dat word weer eens bang worden

 3.   
  Chevvy Chevvy's avatar

  en op het verlanglijstje van de XBOX One dan??

 4.   
  Jaggler's avatar

  Whuuut, niet voor de Xbox 1? -.-

 5.   
  WildRetro's avatar

  Hij komt zekers wel voor de Xbox One

 6.   
  Felis_Rufus's avatar

  WildRetro schreef, "Hij komt zekers wel voor de Xbox One"

  De Xbox One moest er nog tussen inderdaad!

 7.   
  WildRetro's avatar

  Hopelijk redden ze t met t geld om t spel af te ronden. Ze hebben nog ruim een jaar de tijd. Maar ik als groot horror fan kan er niet op wachten. Hoe vet zou t zijn als dit spel zal aanslaan en er een nightmare on elm street game zou komen.