EA onderzoekt Netflix-achtige dienst voor games

Een onderzoek dat momenteel uit naam van Electronic Arts wordt uitgevoerd, hint naar een soort Netflix-achtige abonnementsdienst voor pc-games. Het geopperde idee in het onderzoek gaat verder dan wat EA Access, Xbox Live Gold en PlayStation Plus momenteel aanbieden.

Het onderzoek wijst op een dienst die diverse releases van zeer veel uitgevers bevat. Hiermee lijkt men te hinten naar een dienst zoals Netflix dat voor films en series doet, waarbij EA tegen een vaste vergoeding per maand een groot aantal games ter beschikking stelt. Andere uitgevers als Ubisoft, Take Two Interactive, Activision en Bethesda worden uitdrukkelijk genoemd.

Deelnemers aan het onderzoek kregen ook de vraag hoeveel ze zouden willen betalen voor een dergelijke dienst en hoe snel na de oorspronkelijke release games beschikbaar zouden moeten zijn. Op Imgur is een afbeelding opgedoken van het onderzoek.

Uiteraard is het nog niets concreets en is elke mogelijke uitwerking pure speculatie. Toch biedt het wel weer stof tot nadenken. Zou jij interesse hebben in een dergelijke dienst, waarbij je net als bij Netflix een vast bedrag per maand betaalt om een uitgebreide catalogus aan games tot je beschikking te hebben? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  GENERAL_DS's avatar

  Het probleem is dat je met games sneller de behoefte hebt om de nieuwste games te spelen ipv de nieuwe films te kijken. games verliezen sneller hun mainstream waarde dan films.

 2.   
  Ralph P Scene's avatar

  Utomik is zo een dienst en gewoon legaal.

 3.   
  ChielB's avatar

  Alleen heeft Utomik niet de meer recente titels, daarvoor moet je gewoon nog betalen. EA heeft uiteraard veel meer mogelijkheden en middelen, dus dit zou best wat kunnen worden.

  Alleen moet het wat mij betreft wel goed geprijsd zijn. Bijvoorbeeld een goedkoop abonnement voor gamers die niet heel fanatiek op de pc spelen maar wel af en toe wat willen en dan wat duurdere vormen voor de fanatieke pc-gamers die dan ook meer/sneller recente toppers krijgen. Dat zou best kunnen werken.

 4.   
  mitchel1988's avatar

  Klinkt erg goed! Alleen EA games lijken we beetje weinig..
  En inderdaad ook de nieuweste games ?

 5.   
  Neolite's avatar

  Een dienst met een allesomvattend aanbod zal dit zeker niet worden. Vrijwel alleen EA titels die ondersteunt zullen worden, een aantal kleine uitgevers doet misschien mee. Activision zal hier bijv. nooit aan mee doen, die verdienen veel te veel aan het traditionele verdien model.

 6.   
  PaNNa's avatar

  Als verschillende diensten zouden/willen deelnemen aan dit project zou dit wel eens redelijk succesvol kunnen worden, maar ik denk niet dat EA dit alleen zou kunnen.

 7.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Dus, EA Acces met gewoon wat meer games… origineel.

 8.   
  Mjolnir's avatar

  EA snapt nog altijd niet zo goed dat je aan een dood paard heel hard kan trekken maar dat daar geen beweging in te krijgen is…

  Zo’n dienst was (verleden tijd) OnLive. Goeie service, veel games en installeren niet noodzakelijk… Maar ja, ging over de kop. Geen tot weinig markt. Jammer, was goed en betaalbaar.
  EA Acces is echt een winst, maar laat het daar maar bij.