Phil Spencer belooft verbetering in Windows Store

We weten al dat de pc-versie van Quantum Break exclusief via de Windows Store verkrijgbaar zal zijn. Echter, de Windows Store kent nogal wat problemen wat games betreft: het vandaag op pc uitgekomen Gears of War: Ultimate Edition is ook exclusief te koop via de Windows Store, en lijkt geplaagd te worden door een stortvloed aan problemen.

Een redelijk groot deel van die problemen lijken de schuld te zijn van de Windows Store, aangezien de Windows Store-versie van Rise of the Tomb Raider met exact dezelfde problemen kampt. Zo kan VSync niet worden uitgeschakeld en draait die versie altijd in de borderless fullscreen-modus, wat de prestaties mogelijk beperkt. Ook maakt de Windows Store gebruik van Universal Windows Platform, waardoor mods nauwelijks mogelijk zijn en er geen .exe-bestanden beschikbaar zijn.

Dit zijn slechts een paar van de problemen die pc-gamers rapporteren over de online winkel van Microsoft. Op het forum van Gears of War staan de problemen van Gears of War: Ultimate Edition op een rijtje.

Hoewel niet alle problemen te wijten zijn aan de Windows Store, zijn bepaalde dingen simpelweg niet te ontkennen. Phil Spencer, de baas van de Xbox-divisie van Microsoft, zegt echter dat het bedrijf plannen heeft om het platform te verbeteren.


Hoewel de beste man het goed lijkt te bedoelen, doemen taferelen à la Games for Windows Live natuurlijk al snel weer op. Laten we hopen dat Microsoft dit weet te voorkomen, zodat ook pc-gamers ongehinderd kunnen genieten van games als Quantum Break en Gears of War: Ultimate Edition.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren